Dačić: Na Vučiću odluka o vladi

Izvor: RTS, 13.Apr.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Na Vučiću odluka o vladi

SPS nije i neće biti prepreka reformama o kojima se razgovara, rekao je predsednik te stranke i premijer Ivica Dačić ukazujući da je odluka o tome kako će izgledati buduća vlada na lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću.

Navodeći da sa Vučićem nije razgovarao o konkretnim pozicijama u novoj vladi, Dačić je za televiziju "Pink" rekao da su spoljna politika i bezbednost oblasti koje ga interesuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kojima se bavio u prethodnom periodu.

"Nismo razgovorali o konkretnim pozicijama, na stranačkim organima SNS-a je da donesu odluku sa kim će u vladu", rekao je Dačić.

"Ako mogu da pomognem da se prilika za razvoj Srbije ne propusti, ja ću biti tu, a ako Vučić smatra da ne treba, ja ću biti u opoziciji, ali to ne znači da ću biti opozicija onome što radi Vučić ili Srbija", rekao je Dačić.

Lider socijalista je naveo da, i ako uđe u novu vladu, neće reći "to što se radi, to je Vučić predložio".

"Ili zajedno delimo odgovornost ili ne želim u tome da učestvujem. Naša stranka nije i neće biti prepreka reformama oko kojih postoje razgovori", naglasio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.