Dačić: Moja veze sa Perčevićem je materijalna neistina

Izvor: Blic, 23.Nov.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Moja veze sa Perčevićem je "materijalna neistina"

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da u pisanju medija o njegovim navodnim poslovnim vezama sa nedavno uhapšenim vlasnikom firme "Interkomerc" Goranom Perčevićem postoje mnoge "materijalne neistine".

Gostujući na televiziji Pink Dačić je kazao da jedva čeka rezultate istrage, "jer nije u toku".

"Ja sigurno nisam nikome pomogao. Svi dobro znaju da najbolje u politici prolaze oni koji su protiv mene", kazao je Dačić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On je rekao da je sa Perčevićem zajedno počeo političku karijeru u SPS-u, ali da je Perčević posle 5. oktobra izašao iz

partije, kao i da je Interkomerc počeo saradnju sa MUP-om još 1998. godine.

"Na Novom Beogradu postoji prostor u kome MUP drži svoj auto servis. 2006. godine je Vlada svojim zaključkom donela odluku da za tri miliona i 200 hiljada evra smanji svoje učešće u vlasništvu Interkomerca i da to postane vlasništvo MUP-a", kazao je on.

Dačić je kazao da je drugi deo zgrade koji je na istoj parceli tražio Sektor za vanredne situacije i dogovor je u odnosu na 2006. godinu proširen i na tu zgradu.

"Perčević nije živeo u kosmosu, ili na Marsu on je živeo i radio ovde i radio sa svima. Njegova firma je bila jedna od uspešnih koje je hvalila i Privredna komora", naveo je Dačić.

Predsednik SPS-a najavio je za 14. decembar kongres te partije.

"Mi nemamo problem, da li će tu biti nekih sukoba, raskola, raspada partije. Mi ovde imamo problem kako obaviti taj kadrovski raspored, a da istovremeno zadovoljimo potrebe za promenenama u SPS-u ", kazao je Dačić.

On je rekao da će to biti kongres "promena i reformi", jer "SPS mora

da se menja kao što se menja i Srbija".

"Važno je da na kongresu dođe do kadrovskih i programskih promena i

promena imidža stranke", kazao je Dačić i kazao da je u tom smislu

nekadašnji slogan Saveza socijalističke omladine "Menjajmo da nas ne

promene" primeren.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je lider radikala Vosjilav Šešelj "top tema" u Hrvatskoj iz tamošnjih unutrašnjepolitičkih razloga i predizborne kampanje, te da toj zemlji nedostaje hrabrost za rešavanje pitanja iz prošlosti.

Reč je o klasičnoj zameni teza i pokušaju Hrvatske da Srbiju uvuče u nešto što sa nama nema nikakve veze, rekao je vicepremijer i dodao da je ponašanje hrvatske vlasti, koja traži da se Vlada Srbije ogradi od izjava lidera radikala, klasično licemerje i zamena teza.

"Kad Hrvatska bude mogla da bez velikih snaga policije sačuva 10 ćiriličnih tabli onda može da drži lekcije Srbiji", naveo je Dačić napomenuvši da sve što govori, govori dobronamerno jer Srbija hoće da gleda napred.

Hrvatska, dodao je, treba da ima mnogo više hrabrosti za rešavanje pitanja iz prošlosti - traženju nestalih osoba, ali i ostvarivanju prava Srba koji su tamo nekada živeli. Tu je, kazao je, i pitanje granične linije.

Zato, istakao je Dačić, unutrašnjeolitički razlozi moraju da ustuknu pred interesima države.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić demantovao veze sa Perčevićem

Izvor: Politika, 23.Nov.2014

BEOGRAD – Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da u pisanju medija o njegovim navodnim poslovnim vezama sa nedavno uhapšenim vlasnikom firme „Interkomerc” Goranom Perčevićem postoje mnoge „materijalne neistine”...Gostujući na televiziji Pink Dačić je...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.