Dačić: Mogli bismo da uhapsimo Musliua, ali to bi izazvalo dodatnu štetu

Izvor: Telegraf.rs, 30.Apr.2017, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Mogli bismo da uhapsimo Musliua, ali to bi izazvalo dodatnu štetu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi država mogla da uhapsi Jonuza Musliua zbog pretnji, ali da predsednik Vučić smatra da to ipak nije pametno. On je napomenuo da mu je cilj da njegova stranka ima značajniju ulogu na političkoj sceni a ne da on bude premijer i ističe da sa izabranim predsednikom nije trgovao niti bilo šta tražio da bi ga podržao na izborima.

Dačić je za "Blic" rekao da bi za ono što Musliu govori u svakoj zemlji dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << poziv tužioca.

- Ali pošto premijer (Aleksandar Vučić) stalno ističe da vodi računa da svojim reakcijama ne napravi dodatnu štetu ili od Muslija žrtvu, to je jedini razlog zašto se to ovde ne čini. I to nije odraz naše slabosti, već snage i mudrosti da kontrolišemo situaciju - kazao je ministar.

Inače, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Jonuz Musliu izjavio je pre tri dana da je Preševska dolina teritorija "koja traži oslobođenje", kao i da je njegov predsednik Edi Rama a ne Aleksandar Vučić.

Printksin: Youtube/Ternocipress1

Dačić se osvrnuo i na protekle predsedničke izbore i rekao da ako od Aleksandra Vučića dobije ponudu za premijersku funkciju, da će je razmotriti i razgovaraće o tome sa stranačkim kolegama. 

- Ja sam već bio premijer i to mi nije prioritetno. Zadovoljan sam mestom koje imam , a na Vučiću je da donese odluku šta je najbolje - dodao je Dačić.

Na pitanje da li će na gradske izbore SPS izaći na istoj listi sa SNS, Dačić kaže da treba razmotriti sve mogućnosti i šta je najbolje za sve.

Dačić smatra i da će vlada trajati do kraja mandata i dodaje da ako nema parlamentrne krize ne vidi razlog za vanredne parlamentrne izbore.

(Telegraf.rs/ Tanjug)


Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Izbori

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Dačić: Možemo da uhapsimo Muslijua, ali to ne bi bilo pametno

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2017

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi država mogla da uhapsi Jonuza Musliua zbog pretnji, ali da to ipak nije pametno, jer može da izazove dodatnu štetu, prenosi Beta. Dačić je za "Blic" rekao da bi za ono što Musliu govori u svakoj zemlji dobio poziv tužioca.  "Ali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.