Dačić: Mir u regionu, tražimo zajednički interes

Izvor: B92, 29.Sep.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Mir u regionu, tražimo zajednički interes

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se Srbija zalaže za mir i stabilnost u regionu, te za stabilnost u BiH.

Osim toga, on je poručio da svi treba da se okrenu traženju zajedničkog interesa.

Navodeći da Srbija nije podržala organizovanje referenduma u Republici Srpskoj, Dačić je na sednici skupštinskog Odbora za spoljne poslove rekao da će Srbija, kao država koja je garant Dejtonskog sporazuma, odgovoriti na svaku upućenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretnju i znati da zaštiti sebe i svoje interese.

Odgovarajući na pitanje poslanice SRS Nataše Jovanović o reakciji Srbije na eventualno uvođenje sankcija Republici Srpskoj i na pritiske kojima su izloženi Srpska i njen predsednik Milorad Dodik, Dačić je rekao da Srbija neće uvoditi bilo sankcije Srpskoj jer, kaže, to nije realno.

Dačić kaže i da je Srbija protiv menjanja Dejtonskog sporazuma, navodeći da se to može učiniti samo uz saglasnost sva tri naroda.

"Nećemo da damo nekom mogućnost da se igra sa Dejtonom. Oni koji 10 godina traže Dejton 2 počeli su da budu dejtonobranitelji, a ispada da je Republika Srpska postala ta koja navodno ruši Dejton", naveo je Dačić.

Ministar je odgovarao na brojna pitanja članova Odbora za spoljne poslove, među kojima je i pitanje odnosa sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Rusijom, te o daljem evropskim putu Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.