Dačić: Kori Udovički dužna da se izjasni

Izvor: RTS, 06.Okt.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kori Udovički dužna da se izjasni

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je za "Danas" da ministarka Kori Udovički treba da se izjasni o aferi prisluškivanja ili da podnese ostavku, dok ministar trgovine Rasim Ljajić ukazuje da samo premijer određuje sastav svog kabineta.
Kori Udovički treba da se izjasni o celoj ovoj lažnoj aferi, ili da podnese ostavku, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je ministar Ivica Dačić, upitan da prokomentariše stav ministra za rad Aleksandra Vulina da ne razume premijera Srbije jer "trpi Kori Udovički u Vladi", prenosi Tanjug.

Dačić napominje da "nije moguće da o tome ne izrekne stav".
"Nemoguće je biti u Vladi, a u isto vreme napadati je. Kori, kao i ja i svi mi, ima i dodatnu moralnu obavezu prema Aleksandru Vučiću, koji ju je pozvao i postavio na mesto potpredsednika Vlade", smatra Ivica Dačić.
Prema njegovim rečima, u ovim pitanjima "kao što su lažne afere i napadi na Vladu i premijera, ne može se biti uzdržan".
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao za Danas da "premijer Srbije određuje sastav svog kabineta i da tu nema šta dalje da se kaže".

"Ministri mogu da daju svoje lične ocene ili ne daju, ali samo Vučić određuje ko će biti ministri u Vladi Srbije", prokomentarisao je kratko Ljajić.
Danas piše da su Dačić i Ljajić jedini članovi Vlade koji su se odazvali pozivu da kažu šta misle o ovoj javnoj "prozivci" ministara.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.