Dačić: Još nisam doneo odluku

Izvor: S media, 27.Jun.2012, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Još nisam doneo odluku

Lider SPS Ivica Dačić rekao je danas da još nije doneo konačnu odluku o tome sa kim će praviti vladu i da koalicija SPS-PUPS-JS sada ima priliku da, ukoliko bude vodila vadu, okonča period dvostranačja u Srbiji.

"Mi ne biramo između Srpske napredne stranke ili Demokratske stranke, Tomislava Nikolića >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ili Borisa Tadića, nego da li ćemo biti odgorovorni za vođenje nove vlade ili ćemo samo biti njen deo, izjavio je danas predsednik Sosijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

On je istakao da još nije prihvatio nikakvu ponudu ili predlog od potencijalnih koalicionih partnera, već da ih je primio k znanju, i da će o tome uskoro odlučivati stranački organi.

Dačić prelomio: Nova vlada SNS-SPS-URS?

Žarko Obradović: DS ćuti, a nas pritiskaju

SNS pobednički: Danas razgovori sa SPS o vladi

Dačić, je odgovarajući na pitanja novinara o toku razgovora o formiranju vladajuće koalicije, rekao da je tek pre dva dana dobio zvaničnu ponudu iz Srpske napredne stranke da bude premijer u budućoj vladi, i dodao da će odluka biti doneta veoma brzo i ne u tajnosti.

Lider SPS je primetio da se nijedan političar na njegovom mestu ne bi toliko premišljao, ali da on nastoji da bude korektan i prema dosadašnjim koalicionim partnerima, odnosno Demokratskoj stranci i Borisu Tadiću.

"Bilo kakve odluke neće biti donete bez znanja naših koalicionih partnera. Ovo je istorijska prilika za našu koaliciju da svoj politički profil definiše tako da bude jedan od tri najznačajnija faktora u Srbiji, sve ostalo će biti nastavak dvopartijske Srbije", rekao je Dačić.

Pregovori o formiranju Vlade ulaze u završnu fazu. Jučerašnja dešavanja na političkoj sceni podstakla su štampane medije da “predlože” kadrovska rešenja. Sada je red na Vas da kažete ko bi trebalo da bude na kojoj funkciji.

(Tanjug, Fonet)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.