Izvor: Blic, 27.Avg.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Iza napada na Vučića stoje BOŠNJAČKI POLITIČARI

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je povodom navoda u bosanskim medijima da se obustavlja istraga protiv jednog od glavnoosumnjičenih za pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici da to pokazuje da bošnjački političari u BiH stoje iza ovog napada.

"Vest o obustavljanju istrage protiv jednog od glavnoosumnjičenih za prošlogodišnji pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici pokazuje da, u stvari, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bošnjački političari u BiH stoje iza ovog napada", izjavio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Godinu dana ne samo da nisu ništa preduzeli na otkrivanju napadača i organizatora, već su sve učinili da ih zaštite", ukazao je Dačić.

On je istakao da je Srbija opredeljena za mir i regionalnu stabilnost, ali da se ona ne može graditi mržnjom i stalnim napadima na Vladu Srbije i njenog premijera, koji se poneo državnički, a potom doživeo pokušaj ubistva i stalne uvrede.

NAPAD NA VUČIĆA Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv osumnjičenog za incident u Srebrenici

"To govori o njima, Srbija će voditi svoju politiku mira i pomirenja, za koju smo dobili priznanje svih vodećih političara sveta“, poručio je Dačić.

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv Almira Merdića (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića nakon komemoracije žrtvama u Srebrenici prošle godine, preneo je ranije danas RT RS pozivajućui se na agenciju Federacije BiH Patrija.

Merdić je potvrdio da je istraga protiv njega obustavljena, dok su u Tužilaštvu za Srnu rekli da do ponedeljka ne mogu da daju informacije o ovom slučaju, prenosi RT RS.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Bošnjački političari u BiH iza napada na Vučića

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Avg.2016

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocjenio je povodom navoda u medijima u BiH da se obustavlja istraga protiv jednog od glavnoosumnjičenih za pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici da to pokazuje da bošnjački političari u BiH stoje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Vučića u Srebenici napali bošnjački političari u BiH"

Izvor: Vesti-online.com, 27.Avg.2016

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je povodom navoda u bosanskim medijima da se obustavlja istraga protiv jednog od glavnoosumnjičenih za pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici da to pokazuje da bošnjački političari u BiH stoje iza ovog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.