Dačić: Hrvatska ne može deliti lekcije Srbiji

Izvor: BKTV News, 22.Nov.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Hrvatska ne može deliti lekcije Srbiji

Ne mogu da nam dele lekcije zemlje koje ne mogu da očuvaju deset ćiriličnih tabli istakao je Dačić i ocenio da danas u Srbiji niko ne veruje u Šešeljevu politiku i da je to politika prošlosti.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nije uticala na uslove po kojima će lider Srpske radikalen stranke (SRS) Vojislav Šešelj biti pušten iz pritvora Haškog tribunala >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i da Hrvatska po tom pitanju ne može da deli lekciji Srbiji.
„Vlada Srbije je u smislu saosećanja i ljudskih prava dala garancije Šešelju. Kada je reč o politici Vojislav Šešelj nije nikakav faktor da bi naša vlada morala da zauzima stav o njemu“, rekao je Dačić na izbornoj skupštini stranke Jedinstvena Srbija u beogradskom „Sava“ centru.
On je pozvao političare u Hrvatskoj da zajedno sa srpskim liderima smiruju tenzije, a ne da ih podstiču.
„Ne mogu da nam dele lekcije zemlje koje ne mogu da očuvaju deset ćiriličnih tabli (u Vukovaru)“, istakao je Dačić. On je ocenio da danas u Srbiji niko ne veruje u Šešeljevu politiku i da je to politika prošlosti. Ponovo je stav da je sud u Hagu, politički sud koji treba ukinuti. Hrvatski Sabor priprema deklaraciju kojom bi se osudilo puštanje na privremenu slobodu Vojislava Šešelja, kao i njegovi politički istupi, koje će poslati u Brisel.
Kako je najavljeno, preko hrvatskih evroposlanika incijativa koja bi se poslala u Brisel trebalo da rezultira donošenjem rezolucije o Šešelju.
Izvor: BETA
The post Dačić: Hrvatska ne može deliti lekcije Srbiji appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Hrvatska da ne deli lekcije

Izvor: B92, 22.Nov.2014

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Srbiji ne mogu deliti lekcije zemlje koje ne mogu da sačuvaju deset ćiriličnih tabli...Kako prenosi jutarnji.hr, Dačić je reagovao i na izjave hrvatskog premijera Zorana Milanovića da Srbija mora da osudi izjave Vojislava Šešelja...“Nemoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.