Dačić: Format se određivao prema Tačijevoj funkciji

Izvor: B92, 26.Jun.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Format se određivao prema Tačijevoj funkciji

Ministar spoljnih poslova i vršilac dužnosti premijera Srbije Ivica Dačić očekuje da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen na predsedničkom nivou.

On je istakao da očekuje nastavak razgovora pošto budu formirane nove vlade Srbije i Kosova.

"Ne verujem da ću ja učestvovati (u pregovorima), to je pitanje formata, koji se, da budem iskren, uglavnom određivao prema funkciji koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavlja (predsednik Kosova Hašim) Tači", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, posle skupa o stambenom zbrinjavanju izbeglica.

Dačić je rekao da je "logičnije da će se taj dijalog nastaviti u formatu predsednika" i da misli da će se to desiti "kada budu izabrane vlade u Beogradu i Prištini".

Šef srpske diplomatije rekao je da je Srbiji "u interesu da se dijalog nastavi" i da Beograd "sada ne reaguje na halucinacije koje neki javno izriču u Preševu, Bujanovcu i u Prištini", jer je potrebno ozbiljno se baviti tim pitanjima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.