Dačić: EU traži da se ne podstiče izvoz na njenu štetu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: EU traži da se ne podstiče izvoz na njenu štetu

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da EU od Srbije traži da državnim mjerama ne podstiče izvoz na štetu Unije, što će Vlada Srbije pažljivo razmotriti i o tome zauzeti stav.

"Srbija nije ni uvodila bilo kakve posebne mjere kojima bi podsticala takve aktivnosti. Mi ćemo pažljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << razmotriti to obraćanje EU i o tome će vlada zauzeti stav", rekao je Dačić za RTS.

Dačić se osvrnuo i na današnji sastanak sa njemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom, sa kojim će, kako je naveo, razgovarati o priključenju Srbije Evropskoj uniji.

"Za Srbiju je vrlo važno da do kraja godine otvori neka poglavlja i stav Njemačke će o tome, bez obzira što EU čini 28 država, biti jedan od presudnih", rekao je Dačić.

On je naveo da će Njemačku svakako interesovati planirano postepeno usaglašavanje srpske spoljne politike sa spoljnom politikom EU, kao dio procesa evropskih integracija, prenosi Tanjug.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.