Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: EU da shvati - Srbija više ne reaguje na pritiske

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da je put ka EU od životne važnosti za našu zemlju, ali da Evropska unija treba da shvati da Srbija ne reaguje na pritiske.

“Mi želimo u EU, ali mi ne možemo u EU bez države. Idemo u EU na način kao svaka druga zemlja, poštujući svoje nacionalne i državne interese i samim tim očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da EU to shvati, da Srbija ne reaguje više na dugme, na pritisak, na to kad neko namršti čelo, da mi odmah moramo sve da prihvatimo i nema više plašenja”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Na pitanje o dijalogu sa Prištinom i otvaranju novih poglavlja, Dačić je rekao da su poglavlja 23, 24 i 35 koje se tiče Kosova, uslovna poglavlja, i da kad god neko u EU procijeni da nemamo dovoljan napredak, može da uspori naše napredovanje.

“A često se to radi da bi se Srbija naterala da prihvati nešto što nije u njenom interesu, misleći da mi reagujemo na pritisak”, rekao je Dačić.

Jeste nama životno važno da idemo ka EU, ali nećemo dozvoliti da nas niko ponižava, poručio je Dačić.

On je dodao da Srbija ima nezavisnu spoljnu politiku, i da će tek kada bude članica EU i kada bude u mogućnosti da se čuje i njen glas, moći da se govori o tome da je utvrđena zajednička spoljna politika Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.