Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2015, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Članstvo Kosova u MOK obavezalo Rusiju na odluku

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ruski stav o statusu Kosova ostaje nepromenjen, a da je Rusija bila obavezna da u posebnim slučajevima i zbog učešća na sportskim događajima pod okriljem MOK-a ili međunarodne sportske federacije, omogući ulaz na svoju teritoriju građanima sa pasošima "takozvane republike Kosovo".

Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je za Blic naglasio da odluka Moskve "ne znači uvod u priznavanje kosovskih dokumenata".

"To je, nažalost, posledica prijema Kosova u MOK i svi to moraju da poštuju. Ruski stav o statusu Kosova ostaje nepromenjen", istakao je šef srpske diplomatije.

Ambasada Rusije u Srbiji saopštila je ranije danas da je ulaz sa pasošima takozvane "republike Kosovo" na teritoriju Ruske Federacije moguć samo u slučajevima, koji se temelje na ispunjavanju međunarodnih obaveza Ruske Federacije u svojstvu strane-primaoca događaja, koji se organizuju preko multilateralnih struktura, čiji je član ili učesnik tzv. "Republika Kosovo", kao i radi obezbeđenja učešća njenih predstavnika u sportskim događajima, koji se održavaju na teritoriji Rusije pod okriljem MOK-a ili relevantnih međunarodnih sportskih federacija.

"U drugim svrhama procedura ulaza lica sa kosovskim pasošima na teritoriju Rusije ne menja se. Dakle ovaj ulaz nije moguć", saopštila je ruska ambasada.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić: Članstvo Kosova u MOK obavezalo Rusiju na odluku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2015

Potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Ruski stav o statusu Kosova ostaje nepromenjen, a da je Rusija bila obavezna da u posebnim slučajevima i zbog učešća na sportskim događajima pod okriljem MOK-a ili međunarodne sportske federacije, omogući ulaz na svoju teritoriju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.