Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bezbednosne snage ne mogu na sever KiM

BEOGRAD - Kosovske oružane i bezbjednosne snage ne mogu da dolaze na sjever Kosova i Metohije, tvrdi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dodajući da se dijalog Beorgada i Prištine nastavlja.

Upitan kakav je usmeni dogovor postignut u vezi s angažovanjem specijalnih jedinica ROSU na sjeveru KiM i kakvu težinu uopšte imaju usmeni dogovori u međunarodnom pravu, Dačić je ocijenio da je "suludo pitanje" o tome da li važe usmeni dogovori.

"Ako me već >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pitate da li je usmeni ili nije usmeni dogovor, da li je sa pečatom ili bez pečata, na salveti ili kartonu, nebitno je. Kada razgovaraju premijeri i ministri spoljnih poslova podrazumjeva se da imaju dovoljan kapacitet za dogovore", rekao je Dačić na konferenciji za novinare nakon susreta sa iračkim kolegom Ibrahimom al Džafarijem.

Navodeći da se dijalog Beograda i Prištine nastavlja, Dačić je rekao da je premijer Aleksandar Vučić u vezi s tim imao ovih dana uspješne sastanke.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Dogovor važi makar i na salveti

Izvor: Beta, 19.Jan.2017

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da "oružane snage i bezbednosne snage ne mogu da dolaze na sever Kosova" i da se poštovanje dogovora postignutih na visokom nivou podrazumeva bez obzira da li su usmeni."Kada razgovaraju predsednici, premijeri, ministri spoljnih...

Nastavak na Beta...

Dačić: Dogovor važi makar bio na salveti

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jan.2017

Kosovske oružane i bezbednosne snage ne mogu da dolaze na sever Kosova i Metohije, tvrdi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dodajući da se dijalog Beorgada i Prištine nastavlja. Upitan kakav je usmeni dogovor postignut u vezi s angažovanjem specijalnih jedinica ROSU na severu KiM i kakvu težinu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.