Dačić: Bez velikih promena u radu vlade

Izvor: BKTV News, 23.Jun.2017, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bez velikih promena u radu vlade

Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ne očekuje velike promene u funkcionisanju vlade nakon što je Aleksandar Vučić izabran za predsednika i smatra da će saradnja vlade i predsednika biti dobra.

"Verovatno sada mnogi očekuju da se govori o nekim tektonskim poremećajima, ali mi se nalazimo u političkoj sferi. Dobro je poznato ko je politički pobednik izbora, to je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << lista koju je vodio Vučić, koja je u koaliciji sa listom koju sam ja vodio i očigledno je da će se ta politička moć ogledati i u dobroj saradnji predsednika i vlade i u tome ne vidim ništa loše", rekao je Dačić.

"Šta sad neko misli, da će sada eksperti da vode neku samostalnu politiku, a da pri tome apsolutno ne konsulutuju one koji su pobedili na izborima. To ne postoji nigde, pa ne postoji ni u Srbiji, tako da ne očekujem neke velike promene, osim što su se adrese malo promenile", rekao je Dačić za RTS na svečanosti povodom inauguracije predsednika Vučića.

Prvi put zajedno u javnosti! Ovo je Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije! (FOTO)

Kako kaže, očekuje više prostora da svako pokaže koliko može da ostvari.

"Ovo je ipak politička liga, poeni se mere po tome koliko će ko glasova dobiti na sledećim izborima", rekao je Dačić.

On je istakao da večerašnja svečanost velika prilika za razgovore i susrete, ali je i odraz međusobnog poštovanja i prijateljstva određenih zemalja koje šalju delegacije na slične skupove.

"Veoma je korisno da je ovoliki broj državnika i poitičara raznih formata, od predsednika, članova kraljevskih porodica, premijera, ministara spoljnih poslova, uglednih ličnosti u našoj zmelji i to je dobra prilika za afirmaciju naše zemlje", rekao je Dačić.

Srpski običaji mimo protokola! Ovako su se Dačić i Nikolić pozdravili sa Vučićem na inauguraciji! (FOTO)

Važno je, dodao je, da se slični skupovi iskoriste za dalju afirmaciju svega što se u Srbiji dešava, onoga što smo postigli i svega što ćemo raditi u narednom periodu.

"Ja sam organizovao i zvaničan ručak za goste na inauguraciji, bila je veoma dobra i srdačna atmosfera i mislim da je ovo pun pogodak i jedan plus za našu zemlju", rekao je Dačić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.