Čile neće menjati stav prema Kosovu

Izvor: Beta, 28.Nov.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čile neće menjati stav prema Kosovu

SANTJAGO/BEOGRAD, 28. novembra 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je posle razgovora sa šefom čileanske diplomatije Eraldom Munjosom Valensuelom da je dobio uveravanja da Čile neće menjati svoj stav vezan za Kosovo i teritorijalni integritet Srbije.

Dačić je rekao da je veoma značajno što Čile, "kao članica Saveta bezbensoti UN i izuzetno značajna zemlja na medjunarodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << sceni", podržava stavove Srbije.

"Veoma sam zahvalan Čileu i na jednom možda simboličnom gestu, a to je da je fudbalska reprezentacija Čilea odbila da igra utakmicu sa tzv. reprezentacijom Kosova jer Čile ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", rekao je Dačić.

Ministar Valensuelo prihvatio je poziv da u toku sledeće godine poseti Srbiju, preneo je Dačić i izrazio očekivanje da će prilikom te posete biti potpisan sporazum o slobodnoj trgovini, kao i sporazumi o policijskoj i vojnoj saradnji i o medjusobnoj nostrifikaciji diploma.

Ocenivši da je njegova poseta Čileu "veoma uspešna u smislu uspostavljanja novih kotakata i budjenja starog prijateljstva" Dačić je naceo da je Čile zainteresovan i za investicije u Srbiji u oblasti poljoprivrede, rudarstva i energetike.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Čile neće menjati stav prema Kosovu

Izvor: Beta Video, 28.Nov.2014

SANTJAGO - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je posle razgovora sa šefom čileanske diplomatije Eraldom Munjosom Valensuelom da je dobio uveravanja da Čile neće menjati svoj stav vezan za Kosovo i teritorijalni integritet Srbije. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.