Brnabić o povlačenju diplomata: Nije reč o maloj stvari

Izvor: RTS, 21.Avg.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić o povlačenju diplomata: Nije reč o maloj stvari

Premijerka Ana Brnabić razgovarala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem o povlačenju osoblja iz ambasade Srbije u Skoplju. Poručila je "da se ne radi o maloj stvari" i najavila saopštenje Ministarstva spoljnih poslova. U međuvremenu, makedonski MUP preduzima povećane mere obezbeđenja ambasade Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Mere za povećano obezbeđenje zgrade srpske Ambasade preduzete su u tom ministarstvu nakon što je dobijeno obaveštenje Ministarstva spoljnih poslova da je Beograd odlučio da diplomate povuče na hitne konsultacije.

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su sinoć na hitne konsultacije u Beograd.
Razlozi za povlačenje osoblja nisu poznati a makedonska agencija Makfaks je javila, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Beograd dobio informacije da će Makedonija biti predlagač za glasanje za ulazak Kosova u Unesko, prenela je Beta.
Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je ranije da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je kompletno osoblje pozvano na konsultacije u Beograd, preneli su sinoć makedonski mediji.
"Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa MSP Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju", navodi se u saopštenju.
Prema saznanjima TV Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Bečku konvenciju, tražila od makedonskih vlasti da povećaju bezbednost u celom objektu ambasade u Skoplju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić o povlačenju diplomata: Nije reč o maloj stvari

Izvor: OkRadio.rs, 21.Avg.2017

Premijerka Ana Brnabić razgovarala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem o povlačenju osoblja iz ambasade Srbije u Skoplju. Poručila je "da se ne radi o maloj stvari" i najavila saopštenje Ministarstva spoljnih poslova. U međuvremenu, makedonski MUP...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.