Ako platimo dug, imaćemo ruski gas

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako platimo dug, imaćemo ruski gas"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da ove zime "sigurno neće biti problema sa snabdevanjem gasom", ali da Srbija mora da izmiri svoja dugovanja za gas prema Rusiji.

"Jedno je sigurno: Građani Srbije sigurno neće ostati bez ruskog gasa: Ivica Dačić

 

"Odnosi Srbije i Rusije su prijateljski, ali i u tim prijateljskim odnosima se ne sme zaboravljati na ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << parametre, a to znači da treba da se nađe način za rešavanje pitanja dugovanja koje Srbija ima za isporuke gase", rekao je Dačić u Beogradu, na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare o radu Ministarstva spoljnih poslova.

 

On je dodao da ima različitih vrsta dugovanja, i da neka datiraju još od pre 10-15 godina, a da su neka sada aktuelna.

 

"Vlada Srbije razmatra kako da to (plaćanje duga) izvede, a da ne ugrozi ekonomsku reformu koja je u toku, jer bi takva vrsta otplata, ukoliko bismo sada uzimali nove kredite za to, mogla da ugrozi nivo opšte zaduženosti naše zemlje, i zato se traže najbolja moguća rešenja. Očekujem da će u narednim danima biti postignuto rešenje", najavio je srpski ministar.

 

On je dodao da ne postoji direktna veza između Srbije i Rusije, kada je reč o gasovodu, tako da Beograd mora da deli sudbinu svih zemalja na tom putu i podsetio da su EU, Ukrajina i Rusija postigle dogovor o snabdevanju gasom.

 

"Jedno je sigurno: Građani Srbije sigurno neće ostati bez ruskog gasa", tvrdi šef srpske diplomatije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija neće ostati bez gasa, ali mora da plati dug

Izvor: 24sata, 01.Nov.2014

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da ove zime "sigurno neće biti problema sa snabdevanjem gasom", ali da Srbija mora da izmiri svoja dugovanja za gas prema Rusiji...On je dodao da ima različitih vrsta dugovanja, i da neka datiraju još od pre 10-15 godina, a da su neka sada aktuelna...-...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.