Predložene izmene Zakona o radu

Izvor: B92, 21.Okt.2013, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predložene izmene Zakona o radu

Beograd -- Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike dostavilo je danas predlog radne verzije izmena i dopuna Zakona o radu premijeru Ivici Dačiću.

Predlgo je dostavljen i prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, kao i ministrima privrede i finansija Saši Raduloviću i Lazaru Krstiću.

Isti predlog dostavljen je predstavnicima sindikata i poslodavaca, kao i svim članovima Radne grupe koji rade na izmenama i dopunama tog zakona, saopštilo je resorno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarstvo.

U narednom periodu tripartitna Radna grupa radiće na usaglašavanju nacrta teksta Zakona o radu, posle čega će on biti poslat u redovnu proceduru.

Ekonomisti su poručili da zakon o radu mora da sadrži i takva rešenja koja će sprečiti poslodavca da otpušta dobre radnike, dok su u sindikatima skeptični.

Direktor Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić izjavio je danas da je predlog nacrta novog zakona o radu "dobrim delom ono što poslodavci traže".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.