Odbačena krivična prijava protiv Bogdanova za nasilje na utakmici Srbija-Albanija

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena krivična prijava protiv Bogdanova za nasilje na utakmici Srbija-Albanija

Više javno tužilaštvo u Beogradu je odbacilo krivičnu prijavu protiv jednog od vođa navijača "Crvene zvezde" Ivana Bogdanova, podnetoj zbog incidenta na utakmici Srbija-Albanija, kada su albanski navijači na Partizanovom stadionu pustili dron sa zastavom velike Albanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Protiv Bogdanova se vodio predistražni postupak zbg nasilničkog ponašanja, ali je utvrđeno da krivično delo nije izvršeno već eventualno prekršaj. Povodom istog događaja Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv Nenada Ilića za isto krivično delo. Protiv njega je postupak još u toku.

Ivan Bogdanov postao je poznat celoj Srbiji kao predvodnik huligana koji su prekinuli fudbalsku utakmicu Italija-Srbija u Đenovi 2010, zbog čega je u Italiji osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, a potom ubrzo deportovan u Srbiju.

Bogdanov je bio među navijačima koji su posle incidenta sa dronom uleteli na stadion. Ranije je takođe bio osuđivan zbog incidenata na sportskim priredbama, ali mu nikada nije izrečena mera zabrane prilaska stadionu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.