U ovom mesecu prva isplata smanjenih plata i penzija

Izvor: Beta, 01.Dec.2014, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovom mesecu prva isplata smanjenih plata i penzija

BEOGRAD, 1. decembra 2014. (Beta) - Zaposlenima u javnom sektoru i jednom delu penzionera u decembru će prvi put biti smanjena primanja po osnovu novih mera Vlade Srbije za postizanje uštede u budžetu.

Propisi o smanjenju plata u javnom sektoru i penzija su u primeni od 1. novembra, a država na taj način planira da u budžetu godišnje uštedi ukupno oko 400 miliona evra, odnosno mesečno oko 33 miliona evra, kako bi smanjila fiskalni deficit.

Primenom tih propisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << prestao je da važi solidarni porez kojim su od 1. januara 2014. do decembarskih isplata bile smanjenje plate zaposlenih u javnom sektoru veće od 60.000 dinara.

Smanjenje plata u javnom sektoru i penzija većih od 25.000 dinara Vlada Srbije je, kao meru stabilizacije i dugoročne održivosti javnih finansija, oročila do kraja 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije,   Penzija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ovom mesecu prva isplata smanjenih plata i penzija

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Dec.2014

BEOGRAD - Propisi o smanjenju plata u javnom sektoru i penzija su u primeni od 1. novembra, a država na taj način planira da u budžetu godišnje uštedi ukupno oko 400 miliona evra.

Nastavak na SEEbiz.eu...

U ovom mesecu prva isplata smanjenih plata i penzija

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2014

Zaposlenima u javnom sektoru i jednom delu penzionera u decembru će prvi put biti smanjena primanja po osnovu novih mera Vlade Srbije za postizanje uštede u budžetu...Propisi o smanjenju plata u javnom sektoru i penzija su u primeni od 1. novembra, a država na taj način planira da u budžetu godišnje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.