PIO: Umesto Univerzal banke isplata penzije u poštama

Izvor: Blic, 03.Feb.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIO: Umesto Univerzal banke isplata penzije u poštama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je danas da će se penzionerima koji su imali tekuće račune u Univerzal banci, penzije za januar 2014. isplaćivati na šalterima banke Poštanske štedionice.

Kako se navodi u saopštenju, RFPIO je danas obavešten o odluci Narodne banke Srbije da je Univerzal banci Beograd oduzeta dozvola za rad.

Fond je trebalo da isplati penzije i novčane naknade za ukupno 6.422 korisnika na tekuće račune >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Univerzal banci Beograd.

Banka Poštanska štedionica će, kako se dodaje, na osnovu podataka koje je dostavio Fond, svakom korisniku otvoriti poseban račun preko kog će se na šalterima Banke Poštanske štedionice izvršiti isplata.

Fond PIO navodi da će penzioneri samostalnih delatnosti dobiti celu januarsku penziju 5. februara, vojni i poljoprivredni penzioneri 6. februara, dok će penzioneri iz kategorije zaposlenih prvi deo penzije za januar primiti 11. februara.

Korisnici moraju lično da podignu svoje penzije na šalterima Banke Poštanske štedionice. Ovlašćena lica po tekućim računima korisnika penzija neće moći da podignu penzije zbog različitih matičnih brojeva u sistemu i na ličnoj karti.

Fond PIO navodi da će korisnici prava, na ovaj način moći da podignu samo novčanu naknadu za mesec januar 2014, a da su u obavezi da najkasnije do 10. februara ove godine dostave Fondu ovlašćenje druge poslovne banke o otvorenom tekućem računu, ili kopiju lične karte sa adresom, ukoliko se opredele za isplatu na kućnu adresu.

Fizička i pravna lica kojima je isplaćivana obustava iz penzije na tekući račun kod Univerzal banke, trebalo bi da se hitno obrate Fondu radi dostavljanja nove partije tekućeg računa koji je otvoren kod druge banke, radi realizacije obustave.

Pročitajte još Akcionari Univerzal banke sutra o oduzimanju dozvole za rad DS: Univerzal bankom godinama upravlja SNS, da se građanima kaže istina Sutra počinje isplata osiguranih depozita Univerzal banke Istraga povodom curenja informacije o "Univerzal banci"

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Isplata penzije,   Penzija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Univerzalove penzije u Poštanskoj

Izvor: B92, 03.Feb.2014

Beograd -- PIO fond saopštio je da će se penzionerima koji su imali račune u Univerzal banci, penzije za januar isplaćivati na šalterima banke Poštanske štedionice...Kako se navodi u saopštenju, PIO fond je danas obavešten o odluci Narodne banke Srbije da je Univerzal banci Beograd oduzeta dozvola...

Nastavak na B92...

Joksimović: Fond Srpske zbog FBiH oštećen za 824 miliona KM

Izvor: Cafe.ba, 04.Feb.2014, 11:40

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje PIO Republike Srpske pretrpio je od 2005. do danas finansijsku štetu od 824 miliona KM na ime isplate korisnika koji su svoju penziju do 1992. zaradili u Federaciji BiH, rekao je Srni portparol Fonda Tihomir Joksimović.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.