PIO FOND:Isplata drugog dela penzije ranije zbog praznika

Izvor: Blic, 21.Apr.2016, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIO FOND:Isplata drugog dela penzije ranije zbog praznika

Isplata drugog dela martovske penzije penzionerima iz kategorije zaposlenih počeće sutra 22. aprila na kućne adrese i na šalterima pošta, kako bi svi penzioneri zaključno sa 28. aprilom dobili svoje prinadležnosti, a uplate na tekuće račune biće realizovane od subote 23. aprila, rečeno je Tanjugu u PIO fondu.

"Ukoliko sutra, 22. aprila ne bi počela isplata na kućne adrese, sigurno je da ne bi svi penzioneri dobili penzije pre praznika, a sa isplatom bi se moralo nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tek posle praznika, odnosno od 4. maja, što je sa aspekta Fonda nedopustivo", navode u Fondu PIO.

Uobičajen datum isplate drugog dela penzije je 25. u mesecu, pojašnjavaju, osim u situacijama kada je taj dan nedelja ili ponedeljak, ili kada je u pitanju praznični dan.

Tada se datum isplate pomera na petak (kućne adrese) i subotu (tekući računi), odnosno na utorak, jer Fond nema tehničkih mogućnosti da tokom vikenda i tokom prazničnih dana transferiše novac za penzije bankama, tako da isplata ne može da se realizuje ponedeljkom.

U Fondu kažu da kada je početkom godine pripreman plan isplate penzija, vodilo se računa o Uskršnjim praznicima i iz tog razloga je dan isplate na tekuće račune subota, a početak isplate na kućne adrese petak, kako bi svi penzioneri pre praznika dobili penzije.

"Pošti je potrebno pet radnih dana za isplatu penzija svim penzionerima, jer poštari ne nose penzije na kućnu adresu za dane vikenda, kao ni praznikom i ovo pomeranje datuma isplate unapred bio je jedini način da pre uskršnjih praznika svi penzioneri dobiju penzije", kažu u PIO Fondu.

U Srbiji je 1.734.790 penzionera, od čega je 1.452.968 iz kategorije zaposlenih, 82.344 samostalnih delatnosti i 199.478 poljoprivrednih penzionera.

Od ukupnog broja, starosnu penziju prima 1.065.511 njih (61,4 odsto), invalidskih 310.563 (17,9 odsto), a korisnika porodičnih penzija 358.716 (20,7 odsto).
Pogledaj vesti o: Isplata penzije,   Penzija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Penzije tri dana pre roka; PIO: To je zbog Uskrsa

Izvor: B92, 21.Apr.2016

Beograd -- Isplata drugog dela martovske penzije penzionerima iz kategorije zaposlenih počeće sutra, 22. aprila, na kućne adrese i na šalterima pošta...Uplate na tekuće račune biće realizovane od subote 23. aprila, rečeno je Tanjugu u PIO fondu..."Ukoliko sutra 22. aprila ne bi počela isplata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.