OKRŠAJ SA LAŽNIM PENZIONERIMA Obustavljena isplata 20.600 penzija u Republici Srpskoj

Izvor: Blic, 05.Jul.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKRŠAJ SA LAŽNIM PENZIONERIMA Obustavljena isplata 20.600 penzija u Republici Srpskoj

U okviru akcije "Stop prevarama do penzije pošteno" od januara do juna pojedinačno je obustavljena isplata 20.600 penzija, saopšteno je iz Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje Republike Srpske.

Obustava penzija usledila je jer nisu dostavljene potvrde o životu, školske potvrde za korisnike porodične penzije, kao i zbog utvrđivanja novih činjenica proverom prijava građana u situacijama kada postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osnovi sumnje da je pravo ostvareno na nezakonito.

Na ovaj način za šest meseci je ostvarena i znatna ušteda od 2,95 miliona KM.

Iz Fonda navode da je u prvom polugodištu 2016, nakon što je dostavljena neophodna dokumentacija, u isplatu ponovo uključeno 6.079 korisnika.

U periodu od 2012. do 2015. godine ukupno je bilo 115.420 pojedinačnih obustava, dok je istovremeno u isplatu ponovo uključeno 22.015 korisnika. Ostvarena ušteda veća je od 23 miliona KM, naveli su u Fondu.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.