Isplata penzija u FBiH za decembar počinje 6. januara

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplata penzija u FBiH za decembar počinje 6. januara

MOSTAR - Isplata penzija za mjesec decembar počeće u srijedu, 6. januara 2015. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biće obračune i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni.

U sladu s tim najniža >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << penzija iznosi 326,17 KM, garantovana 434,90, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

Penzije koje su ostvarene  Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485. Mirovine ostvarene na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem u toku rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za prosinac, s uračunatim troškovima, iznose oko 157 miliona KM.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.