Isplata penzija počinje 7. januara

Izvor: Cafe.ba, 30.Dec.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplata penzija počinje 7. januara

Isplata penzija za decembar 2014. počet će u srijedu, 7. januara 2015. godine, saopćili su iz Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni.

Sukladno tome, najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša  iznosi 2.174, 48 KM.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za decembar, s uračunatim troškovima, iznose oko 153 miliona maraka, navodi se u saopćenju.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.