Federacija BiH: Isplata majskih penzija počinje 8. juna

Izvor: Cafe.ba, 02.Jun.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federacija BiH: Isplata majskih penzija počinje 8. juna

Isplata penzija za mjesec maj počet će u ponedjeljak, 8. juna, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni, piše Faktor.

Prema tome, najniža penzija iznosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << 326,17 maraka, zajamčena 434,90, a najviša penzija iznosi 2174,48 maraka.

Penzije koje su ostvarene po Zakonu o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih obitelji, Zakona o pravimaboraca i članova njihovih obitelji, te Zakona o službi u Vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene po Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu majskih penzija, s uračunatim troškovima, iznose oko 156 miliona KM.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.