PRONAĐENA OLUPINA BORBENOG AVIONA U ŠVAJCARSKOJ: Potraga za pilotom se nastavlja

Izvor: Telegraf.rs, 30.Avg.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRONAĐENA OLUPINA BORBENOG AVIONA U ŠVAJCARSKOJ: Potraga za pilotom se nastavlja

Švajcarske spasilačke službe danas su pronašle olupinu borbenog aviona švajcarskih vazduhoplovnih snaga, ali i dalje tragaju za pilotom, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane te zemlje.

Avion jednosed F/A-18C je juče nestao sa radara, a srušio se u blizini mesta Susten u centralnoj Švajcarskoj, preneo je Rojters.

Potragu za palim avionom i pilotom otežava loše vreme u Alpima, gde se avion srušio.

To je treći put u poslednje tri godine da su švajcarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << vazduhoplovne snage ostale bez aviona tipa F/A-18C.

U padu jednog takvog aviona u oktobru 2015. na jugoistoku Francuske je povređen pilot, dok se drugi avion srušio u Švajcarskoj dve godine ranije.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Pronađeno telo švajcarskog pilota

Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 11:56

Spasilačke ekipe pronašle su telo pilota vojnog aviona švajcarske avijacije, koji se srušio u Alpima tokom trenažnog leta, saopšteno je danas iz švajcarskog Ministarstva odbrane...U saopštenju se ne navodi identitet 27-godišnji pilot koji je upravljao jednosjedom "F/A-18 ce" juče kada se srušio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.