Otvoren „Zemun park”

Izvor: Politika, 28.Maj.2015, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren „Zemun park”

Hipermarket, prodavnice tehničke robe, restoran i drugi sadržaji smešteni su u četrdesetak lokala

„Zemun park”, prvi ritejl (maloprodajni) park u Beogradu, otvoren je juče za kupce. Ova šoping zona obogaćena je raznovrsnom ponudom. O značaju investicije izraelske „Mivne” grupe, vredne 25 miliona evra, govorili su Siniša Mali, gradonačelnik, Dejan Matić, predsednik opštine Zemun, i Josef Levi, ambasador Izraela u Srbiji.

U prvoj fazi projekta, pod krovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ovog centra posao je dobilo 300 radnika. Sledeće godine planira se proširenje objekta i otvaranje još 300 radnih mesta.

Park se prostire na 16.000 kvadratnih metara. Siniša Mali poručio je da će se grad boriti za svako radno mesto koje donosi investitor. Prema njegovim rečima, „Zemun park” predstavlja novu i jedinstvenu šoping zonu u Zemunu, koja će žiteljima prestonice i njenim gostima omogućiti jedinstveno iskustvo kupovine.

(Foto Studio B)

– Grad će učiniti da procedura za gradnju bude jednostavna i efikasna, kao i da se izdavanje građevinske dozvole ubrza. To je omogućeno zahvaljujući novom Zakonu o planiranju i izgradnji – istakao je gradonačelnik. On je podsetio i da se u Beogradu u poslednjih godinu dana može videti nova slika administracije koja je na raspolaganju investitorima i koja im rešava probleme.

Josef Levi naglasio je da ova zemlja veruje u nas i u budućnost naše ekonomije i da zato želi da bude investitor u Srbiju i njen glavni grad.

Dejan Matić kazao je da izgradnja objekta pokazuje koliko je veliko interesovanje domaćih i stranih investitora za ulaganje u Beograd.

„Zemun park” je prva investicija „Mivne” grupe iz Izraela, a finansijer izgradnje je EBRD. U objektu nema praznih lokala – tu su hipermarket, prodavnice tehničke robe, restoran i razni drugi sadržaji, smešteni u četrdesetak prodavnica.

(Foto Tanjug)

Među zvanicama bili su zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, član Gradskog veća Radenko Durković, direktor EBRD-a Klaudija Pendred i regionalni direktor „Mivne” grupe Nik Makdasi.

U muzičkom programu nastupili su grupa „Frajle”, Jelena Tomašević i Toni Cetinski.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Izraelska MIVNA otvorila Zemun park FOTO

Izvor: B92, 29.Maj.2015, 09:12

Izraelska MIVNA grupa otvorila je prvi maloprodajni centar u Beogradu – Zemun park, u koji je investirano 25 miliona evra i u kojem je posao dobilo 300 ljudi...Na površini od 16.000 kvadratnih metara, građani imaju mogućnost da kupuju u radnjama brojnih domaćih i stranih brendova, a kako je rečeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.