Opozicija listom protiv novih ministarstava

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2017, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija listom protiv novih ministarstava

Na predlog izmena Zakona o ministarstvima, što je i jedina tačka dnevnog reda, republički poslanici su podneli čak 132 amandmana. Kakvagod sudbina amandmana bila, iz redova opozicije najavljuju da neće glasati da nova vlada ima dva nova ministarstva - za životnu sredinu i evrointegracije.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine ostalo je u senci rasprave. Poslanici su reči kritike, ali i hvale mahom trošili na drugi novitet buduće vlade - ministarstvo za evropske integracije. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Iz opozicije zamerka: ako može resor za EU, zašto ne može za Kosovo?

„Zašto se dižu evrointegracije na rang ministarstva, a recimo kancelarija za Kosovo i Metohiju ostaje u statusu kancelarije. Ako ste toliko dosledni u toj borbi zašto ste na neki način degradirali za Kosovo i Metohiju koje je postojalo u mandatu nekoliko vlada?“, pita poslanik Đorđe Vukadinović.

„Za Srpsku naprednu stranku je Kosovo i Metohija je sastavni deo Republike Srbije. I nema potrebe da postoji neko specijalizovano ministarstvo koje bi se bavilo jednim delom teritorije Republike Srbije“, odgovara aleksandar Marrtinović, SNS.

Čime će se baviti ministarstvo za evrointegracije opoziciji nije jasno.

„Ako se u ovoj državi ponovo desi slučaj kao što je Savamala gde je u toku jedne noći bespravno i neovlašćeno porušen deo grada što ni u jednoj evropskoj zemlji, članici Evropske unije nije moguće da prođe bez posledica, kakva će ovlašćenja imati ministar i ministarstvo evrointegracija za takav slučaj?“, pita Dušan Pavlović, Dosta je bilo.

„Pa ne znam kako samozvani evropejci zamišljaju proces evropskih integracija kada se bave nekim pojedinačnim slučajem iz oblasti pravosuđa i to smatraju za osnovni imperativ vladavine prava. Evropska komisija je egzaktno rekla šta misli o poglavlju 23 u svom izveštaju i kaže da je Srbija mnogo više uradila od onoga što je očekivano pogotovo kada je to poglavlje u pitanju“, odgovara Aleksandra Tomić, SNS.

U fokusu ministarstva za EU - tvrde naprednjaci - neće biti slučajevi poput Savamale ili kršenja slobode medija. Čime god se bavio, resor za evrointegracije je vladi nepotreban - misle poslanici evroskeptici, jer, tvrde, EU Srbiju u bliskoj budućnosti neće.

„Ne može da se formira ministarstvo za evropske integracije da bi se vraćali dugovi onima koji su ih doveli na vlast. Neka oni svoje dugove vraćaju i plaćaju iz svoga partijskog džepa. Neka gospodin Vladimir Đukanović kada recimo moleriše u Državnoj lutriji, kada u slobodno vreme u toku noći posećuje državne institucije i zarađuje mimo svoje plate narodnog poslanika - izdvoji za budžet od koga će da vrate dug briselskoj birokratiji koja ih je dovela na vlast“, kaže Boško Obradović, Dveri.

Vladimir Đukanović iz Srpske napredne stranke odgovara:

„On koji je izašao na izbore sa čovekom koji je na pravdi Boga dobio devet miliona dinara iz te iste lutrije ni za šta i opljačkao tako pare. A on priča nekome da li je neko krao i pljačkao. Pa to je šokantno zaista, ali šta da radite. To vam je valjda njihov vid i pokušaj nekakve borbe, ali kažem, dok je nama ovakve opozicije - blago nama!“.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Poslanici opozicije protiv dva nova ministarstva

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2017

Na predlog izmena Zakona o ministarstvima, što je i jedina tačka dnevnog reda, republički poslanici su podneli čak 132 amandmana. Kakvagod sudbina amandmana bila, iz redova opozicije najavljuju da neće glasati da nova vlada ima dva nova ministarstva - za životnu sredinu i evrointegracije...Izvor:...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.