Nagrada Fondacije Tanja Petrović uručena Žikici Simiću

Izvor: Politika, 28.Feb.2015, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada Fondacije Tanja Petrović uručena Žikici Simiću

Žikici Simiću, publicisti, autoru i voditelju muzičkih emisija „Tajanstveni voz” na Studiju B i „Dole na uglu” na Radiju B92 juče je uručena nagrada za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2014. godinu koju dodeljuje Fondacija Tanja Petrović.

Simiću je na svečanosti u Skupštini grada Beograda nagradu uručio prošlogodišnji dobitnik ovog priznanja Milan Vlajčić, ukazavši da je bilo devet nominovanih kandidata, od kojih čak petoro sa radija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Žikica Simić se zahvalio Fondaciji Tanja Petrović i Upravnom odboru te fondacije koji mu je dodelio nagradu.

Simić je rekao da nikada ranije nije dobijao nagrade i obećao da će emisije „Tajanstveni voz” i „Dole na uglu” nastaviti da žive i da će on i dalje promovisati tu vrstu muzike i taj pogled na svet, koji mu je i doneo ovo priznanje.

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa. Autor vizuelnog identiteta plakete je dizajner Borut Vild, a pokrovitelj novčane nagrade je Skupština grada Beograda.

Dodeli nagrade prisustvovala je Simićeva porodica, prijatelji i kolege, brojni predstavnici muzičke i kulturne scene, kao i Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja.

O nagradi je ove godine odlučivao UO Fondacije, a čine ga Antonela Riha, Tamara Pupovac, Vojka Pajkić, Olivera Milošević, Srdan Golubović, Katarina Španić Ostojić i Borut Vild, kao i prošlogodišnji dobitnik Milan Vlajčić.

Prema oceni žirija, Žikica Simić je u moru prolaznih, komercijalnih sadržaja istrajao u tome što u medijima sve više nestaje i nedostaje, a to je: autorstvo.

Punih 30 godina, koliko traje „Tajanstveni voz”, a nešto kraće „Dole na uglu”, njegov muzički izbor je prepoznatljiv, posvećen, bez kompromisa, bez podilaženja publici zarad slave i rejtinga i bez potrebe da se odmerava na medijskom tržištu.

Fondacija Tanja Petrović je osnovana pre godinu dana sa željom da se istaknu i podrže ličnosti koje izuzetnim zalaganjem doprinose afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.

Tanja Petrović je kao dugogodišnji novinar, urednik i autor u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju. Preminula je 2013. godine, a nagrada se dodeljuje na njen rođendan 28. februara.

Tanjug

objavljeno: 28.02.2015

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.