MAKEDONAC LEŽAO GODINU DANA U ZATVORU kao otmičar i silovatelj, a ispostavilo se da je – nevin!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Okt.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKEDONAC LEŽAO GODINU DANA U ZATVORU kao otmičar i silovatelj, a ispostavilo se da je – nevin!

Zbog nemanja dokaza, sud u Gostivaru, na zapadu Makedonije, oslobodio je R.L. iz Kičeva, koji je čak godinu dana ležao u pritvoru pod optužbom da je oteo i u svojoj kući na silu držao, tukao i silovao N.M.

Optužnica ga je teretila da je od 17. avguta do 17. oktobra prošle godine R.L. zlostavljao ženu, da ju je tukao sa električnim kablom ako pokuša da traži pomoć, a pretio joj je da će u kuću dovesti i druge ljude da za novac imaju seksualni odnos sa njom. Na kraju bi je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << uvek silovao, iako ga je ona molila da to ne radi. Često je, tvrdila je žena, u sobu dovodio i svoga sina i terao ga da je i on siluje, ali je on stalno odbijao da to uradi.

Njena, navodna, golgota trajala je tri meseca, sve do 17. oktobra prošle godine kada je sa viljuškom uspela da otvori bravu sobe u kojoj je bila zaključana, pobegne iz kuće i slučaj prijavi policiji u Kičevu.

Policija je ženu odvela na lekarski pregled u Zdravstveni dom u Kičevu, gde su joj konstatovane povrede po telu, a prilikom ginekološkog pregleda bilo je utvrđeno da je u petoj nedelji bremenosti.

Foto: A. Nalbantjan

Tokom suđenja, žena je tvrdila da je bila oteta iz parka u Prilepu. Dok je navodno sedela na klupi, prišao joj je R.L. i isprskao sa nekom tečnošću, a kada se onesvestila odvezao ju je u njegovu kuću u Kičevo, gde ju je fizički i seksualno maltretirao.

Svedoci su, međutim, na sudu tvrdili da to nije tačno. Oni su izjavili da je ona sama dobrovoljno došla kod R.L. Čuo se i podatak da je žena N.M. bila u braku, a da je njen „nestanak“ policiji prijavila svekrva.

Vagajući dokaze, sud u Gostivaru je zaključio da R.L. nije bio kriv. Svedoci su tvrdili da žena nije bila nasilno držana u kući, jer je sa nekim komšijama pila kafu i slobodno izlazila van kuće kad god je htela, a u lekarskim izveštajima je stajalo da na njenim genitalijama nisu bili utvrđeni znaci nasilja.

Optuženi R.L. je radi nedostatka dokaza pušten na slobodu, a sudski troškovi padaju na teret budžeta Makedonije.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.