Kvalifikacije za Veliku Nagradu Abu Dabiju

Izvor: Autorepublika.rs, 22.Nov.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalifikacije za Veliku Nagradu Abu Dabiju

Subota je prošla u znaku Nika Rosberga, jer je za skoro cele 4 desetinke bio brži od Luisa Hamiltona na poslednjim kvalifikacijama ove sezone.

Vremenski uslovi u sumrak bili su odlični za vožnju. Staza se zagrejala do 33. stepeni a temperatura vazduha bila je na 26. podeljku.
 
Prvo vremena na kvalifikacijama postavio je Sergio Perez koji je stazu Jas Marina obišao za 1m43.856s. Odmah na početku na stazu su se pojavili i vozači Mercedesa gde je Lewis Hamilton svojim krugom od 1m41.207s za jednu desetinku bio brži od Nica Rosberga. Već na polovini prvog dela brobu za 15. mesto koje je vodilo vozače u drugi krug imali su vozači Lotusa, Saubera, Force Indije ali i Ferrarija.
 
U finlanom obračunu vodila se velika bitka između vozača Saubera i Lotusa a Adrian Sutil je uspeo da izađe kao pobednik i plasira sa u dalji nastavak. Ispod crte ostai su Roman Grosjean, Esteban Gutierrez, Pastor Maldonado, Kamui Kobayashi i Will Stevens.
 
Drugi deo kvalifikacija ponovo je otvorio Sergio Perez krugom od 1m42.467. Odmah zatim do prvog mesta došao je Lewis Hamilton (1m40.920s) i tako za pola sekunde bio brži od svog timskog kolege a iza njega našali su se Bottas i Massa. Čak 12 vozača je izašlo na stazu u poslednjim memntima u Q2, pa je tako Kimi Raikkonen uspeo da se provuče do desetog mesta. Kevin Magnussen, Jean-Eric Vergne, Sergio Perez, Nico Hulkenberg i Adrian Sutil nisu obezbedili dalje učešće, dok je Felipe Massa uspeo da u svom poslednjem pokušaju razdvoji vozače Merecdes.
 
Valtteri Bottas je bio prvi koji je u finalnom delu zabeležio vreme na kvalifikacijama. Finac je zabeležio krug od 1m41.332s, ali je njegov timski kolega bio brži za par desetinki. Nico Rosberg je odmah uzvrtaio prvim mestom (1m40.697s) dok je Lewis Hamilton blokirao točkove na ulazu u poslednju šikanu.
 
U samom finišu Nico Rosberg uspeo je da dođe do nove pol pozicije u vremenu od 1m40.480s, ispred Lewisa Hamiltona i oba vozača Williamsa. Danile Riccirado je zauzeo peto mesto, Vettel šesto a spisak prvih 10 popunili su redom Kvyat, Button, Raikkonen i Alonso.

izvor

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.