Giorgetto Giugiaro napušta svoju kompaniju

Izvor: Autorepublika.rs, 03.Jul.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Giorgetto Giugiaro napušta svoju kompaniju

Čuveni italijanski dizajner automobila iz koga su ostala dela kao što su VW Golf, Alfa Romeo 159, Lotus Esprit S1, DeLorean DMC-12, legendardna Alfa Romeo Giulia Sprint GT, ali i Yugo Florida je rešio da proda preostale deonice kompanije čiji je on sam bio osnivač pre skoro 50 godina.

Đorđeto Đuđaro, sada 76-godišnjak, je 2010. godine prodao Audiju 90.1 odsto akcija svoje firme Italdesign Giugiaro, a sada je odlučio da proda i preostalih 9.9%. Kupac je ponovo Audi, tako da će ova automobilska marka postati potpuni vlasnik ovog dizajnerskok studija.

Italdesign Giugiaro studio osnovan je 1968. godine, a njen nekadašnji vlasnik, Đorđeto Đuđaro, ostvario je u međuvremenu zapaženu karijeru kao automobilski dizajner. Za skoro pet decenija rada potpisao je dizajn oko 100 produkcijskih modela i oblikovao brojne konceptne automobile i dizajnerske studije, među kojima su Alfa Romeo Brera, Maserati Boomerang, Fiat Panda, VW Passat i Scirocco.

Razlog prodaje je želja da se ovaj legendarni dizajner posveti više svojoj porodici i privatnom životu.

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.