Didi podneo ostavku

Izvor: Akter, 31.Mar.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Didi podneo ostavku

Generalni direktor Policije Albanije Artan Didi je danas podneo ostavku zbog "moralne odgovornosti" posle optužbi da je Interpol Tirana prikrivao podatke o poslaniku Marku Froku, optuženom za ubistvo u Belgiji, preneli su albanski mediji

Prema medijima, razlog za ostavku Didija su optužbe protiv direktora Interpola Albanije Artana Bajraktarija i šefice odeljenja Interpola u Tirani Ljorete Ale koji se sumnjiče da nisu postupali u skladu sa zakonom u slučaju optuženog poslanika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
U obrazloženju ostavke u koje su imali uvida mediji, direktor albanske policije je naveo da je podneo zbog nemogućnosti da kontroliše podredjene.

Didi je takodje u ostavci napisao da je podnosi uprkos činjenici da je on otkrio zloupotrebe u Interpolu, ali da nije uspeo da obezbedi potrebnu kontrolu rada predstavnika te organizacije.

Bajraktari i Ljoreta Ala su uhapšeni danas, nekoliko dana nakon što su dva člana albanskog parlamenta, Dom Doši i Mark Froku, privedeni zbog sumnje da su lažno optužili predsednika Skupštine Iljira Metu da je planirao da ubije jednog od njih.

Meta je odlučno negirao navode. Doši je tvrdio da ga je Froku informisao o navodnim pripremama za atentat na njega, što je Froku nazvao neistinom.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Generalni direktor Policije Albanije podneo ostavku

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 00:48

Generalni direktor Policije Albanije Artan Didi je juče podneo ostavku zbog "moralne odgovornosti" posle optužbi da je Interpol Tirana prikrivao podatke o poslaniku Marku Froku, optuženom za ubistvo u Belgiji, preneli su albanski mediji...Prema medijima, razlog za ostavku Didija su optužbe protiv...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.