Buha ponovo ispitivao suprugu i nastavlja u ponedeljak

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Apr.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buha ponovo ispitivao suprugu i nastavlja u ponedeljak

Optuženi za više krivičnih dela Ljubiša Buha Čume (51) nastavio je danas na suđenju u Trećem osnovnom sudu u Beogradu da postavlja pitanja svojoj, još uvek, zakonitoj supruzi Ivani Tulović, koja ga je prijavila policiji, a u ovom postupku je svedok tužilaštva.

Buha je danas više od četiri sata ispitivao Tulovićevu, postavljajući joj mahom pitanja u vezi privatnog života, usmerena na osporavanje njenog kredibiliteta.

Na prethodnom suđenju 7. aprila Buha >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je propitivao Tulovićevu šest sati.

Kako je tokom dva suđenja odgovarala na pitanja zamenika tužioca ukupno 13 sati, sud je predvideo da isto vreme za pitanja dozvoli i optuženom, tako da će ovo suđenje u ponedeljak, 25. aprila, biti nastavljeno daljim pitanjima Buhe ženi.

U daljem nastavku suđenja koje se očekuje u maju, priliku da joj postavljaju pitanja dobiće Buhini advokati.

Ovo suđenje je inače zatvoreno za javnost zbog zaštite ličnih i porodičnih prilika ovog bračnog para, koji ima jedno zajedničko dete.

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, još uvek je u pritvoru i optužen je zbog sumnje da je supruzi poklonio ukradeni "ferari spajder" sa „prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Buha se takođe tereti za ugrožavanje sigurnosti supruge i pripadnika policije koji je u njenom obezbeđenju Milana Ljubenovića, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke.

Buha je prema optužnici, kupio kradenog ferarija od nepoznatog prodavca za 25.000 i tražio od Petoševića da zameni švajcarske tablice za sirijske i prekuca broj motora i šasije.

Takođe i da je iz zatvora supruzi upućivao pretnje tražeći od nje da povuče iskaz kojim ga optužuje.

Na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora.

Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

Buha je početkom novembra 2015. godine odslužio kaznu od godinu dana zatvora na koju je osuđen u skladu nagodbom sa tužilaštvom, pošto je priznao da je 3. oktobra 2014. pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge, kao i da je 8. novembra nakon svađe sa suprugom napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja.

Međutim zbog nove optužnice, iz zatovra u Padinskoj skeli 1. novembra 2015. godine je prebačen u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Njegova još zakonita supruga je prošlog leta održala konferenciju za novinare na kojoj ga je optužila za niz krivičnih dela, među kojima i za  umešanost u više ubistava.

Buha je bio svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.