Moćni Alienware Area 51 – gejming PC neverovatnih performansi!

Izvor: ItRešenja.com, 16.Sep.2014, 05:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćni Alienware Area 51 – gejming PC neverovatnih performansi!

Alienware, je već godinama sinonim za ultimativne“gaming” sisteme, a sada ovaj brend najavljuje povratak na scenu legendarnog Alienware Area-51 desktop računara dostupnog u novom izdanju, koga krase najnovije Intel, Nvidia i AMD tehnologije, u cilju dobijanja vrhunskog korisničkog iskustva sa naprednim kvalitetom slike sa visokim frame rate-om pri svim rezolucijama, pa čak i iznad iznad Ultra HD-a sa multi-monitorskim sistemima.

Area-51 pre svega nastavlja tradiciju koja >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << je započela sa Alienware računarima još pre gotovo dvadeset godina. Originalni Alienware Area-51 je svojevremeno postavio industrijski standard u performansama igračkih sistema, pa tako i Area-51 maksimizovanjem performansi isporučuje vrhunsku tehnologiju igračima koji i zahtevaju samo najbolje. Uz to Alienware-ov novi sistem za gejmere donosi i unapređen revolucionarni dizajn kućišta te uz najbolji hardver koji je ugrađen gejmerima obezbeđuje ultimativno iskustvo igranja.

Novi industrijski dizajn koji je primenjen na novom Area-51 računaru dolazi pod kodnim nazivom “Triad”, a karakteriše ga lak pristup prednjim i zadnjim portovima, inovativni rashladni sistem kojim se može upravljati i obezbeđivati izvlačenje maksimalnih performansi, te olakšan pristup do unutrašnjosti kućišta, što je na kraju rezultiralo da se dobije jedinstveni trouglasti oblik. Novi dizajn obezbeđuje da se komponente visokih performansi pravilno hlade uvlačenjem hladnog vazduha na prednjoj strani, dok se zagrejani vazduh ispušta iz kućišta na zadnjem delu.

Što se ugrađenog hardvera tiče, novi Area-51 donosi Intel Haswell-E procesore poslednje generacije (Core i7 Extreme) u varijantama sa šest i osam jezgra, te DDR4 RAM memoriju do 32GB (2133Mhz), a tu je i vodeno hlađenje koje obezbeđuje uslove za postizanje najboljih performansi u svakom trenutku. Area-51 takođe podržava do tri grafičke kartice sa najnovijim GPU rešenjima koja potpisuju AMD i NVIDIA sa kojima mogu da se izguraju i veće rezolucije od Ultra HD kvaliteta.

Novi Area-51 donosi i nadogradnju na popularni Alienware Command Center sa aktuelnom verzijom 4.0, koji sadrži personalizovanu kontrolu nad devet programibilnih zona osvetljenja na kućištu u 20 različitih boja koje mogu da se generšu do 512 biliona svetlosnih kombinacija koristeći AlienFX. U paketu sa softverom stiže i Alien Adrenalin alat za praćenje hardvera i automatizovani izvođenje profilisanih konfiguracija za specifične igre i aplikacije. Command Center 4.0 sada nudi čak i veću kontrolu sa ponuđenim opcijama za podizanje performansi sistema, praćenje i detaljno podešavanje najrazličitijih parametara u Area-51 računaru.

Svi oni koji nestrpljivo čekaju na ovu zverku nemaju mnogo vremena za prikupljanje novca jer će za Alienware Area-51 verovatno biti potrebno izbrojati pravo malo bogatstvo. Uostalom treba sačekati do kraja godine za kada je najavljeno puštanje u prodaju ovog modela, kada će se znati i njegova tačna cena…

“Vrlo smo uzbuđeni što predstavljamo novi Alienware Area-51, sistem koji predstavlja rezultat 18 godina uloženih u inovacije”, rekao je Frank Azor, generalni direktor Alienwarea. ”Istražili smo sve što je trebalo i tek tada počeli da radimo na sistemu baziranom na tome kako zaista koristimo naše desktop računare, umesto na fokusiranju samo na ono što je brzo, lako i ugodno za dizajn. Area-51 donosi novo Triad kućište, koga smo dizajnirali od nule i kreirali tako da se dobije tačno ono što gejmeri traže, vrhunske performanse, skalabilnost i jednostavnost korišćenja.“



Izvor: IT Market
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.