Intel povećao brzinu Core i5 i i7 procesora

Izvor: ITsvet.com, 24.Jul.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel povećao brzinu Core i5 i i7 procesora

Kompanija Intel povećala je brzinu u okviru njihovih najnovijih Haswell Core i5 i Core i7 proceosra koji su nedavno predstavljeni prvi put. Novi čipovi biće korišćeni za notebook računare kao što je MacBook Pro za koji će povećanje brzine biti obezbeđeno u toku ovog leta. Nove brzine radnog takta kreću se od 2.2 GHz do 3.0 GHz u okviru tri nova Core i5 modela i četiri nove Core i7 ponude. Pored toga, predstavljena su i četiri niskobudžetna „Bay Trail“ Celeron i Pentium procesora čije se brzine radnog takta kreću od 1.58 GHz do 2.16 GHz.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Stižu Haswell i Bay Trail mobilne komponente

Izvor: ITsvet.com, 25.Jul.2014, 10:32

Intel je predstavio sedam novih Haswell mobilnih komponenti i četiri Bay Trail SoC čipa, međutim, većinu njih odlikuje samo povećanje radnog takta postojećih modela. Intel-ov novi vodeći model je Core i7-4980HQ, četvorojezgarni procesor radnog takta 2.GHz koji u Turbo režimu beleži 4GHz. Ova...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.