SRAMOTA: Hoće da ukinu obezbeđenje Brankici

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTA: Hoće da ukinu obezbeđenje Brankici

RTV B92 i redakcija “Insajdera” zatražili su od MUP-a da saopšti zbog čega je 2009. godine Brankica Stanković, autorka “Insajdera”, dobila policijsko obezbeđenje.

Tako bi postalo jasno sa kakvim je pretnjama Brankica Stanković suočena, što je, u okviru višednevne medijske hajke koja se protiv nje vodi, prekjuče pokušao da dovede u sumnju i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zašto nju obezbeđuje SAJ? Zašto to niko ne prokomentariše iz Vlade? Ko to plaća i ko to obezbeđenje plaća? I ja opet vraćam priču, ona dobija obezbeđenje. Kaže čovek kupio snajper. Pa onda mi pitamo gde je taj čovek? Pa pobegao i onda zbog toga dobiješ obezbeđenje... - samo su neki od Čovićevih navoda izrečenih u emisiji “Teška reč” na “Pinku”.

U B92 podsećaju da je o dodeli obezbeđenja Brankici odlučio nadležni državni organ, zbog čega i traže da MUP javno saopšti razloge za takvu odluku.

„Koji su bili neposredni povodi da država Brankicu Stanković stavi pod zaštitu? Da li je jedan od povoda bio serijal ‘Insajder‘ - ‘(Ne)Moć države‘ koji je za temu imao kriminalne radnje pojedinih vođa navijačkih grupa? Da li u ovom trenutku stoje razlozi da zbog kojih je Brankici Stanković potrebna zaštita 24 sata dnevno“, navodi se u dopisu koji je potpisao Veran Matić, glavni i odgovorni urednik B92.

Hajka je, inače, počela saopštenjima FK Crvena zvezda i FK Partizan, kojima se, nakon najave da će se u novoj emisiji „Reporter“ baviti fudbalskim klubovima kao delom političkog plena i načinima njihovog poslovanja, praktično poziva na linč novinara.

Čuvanje Terzića

Jedan Zvezdin navijač juče je sprečio novinare emisije TV B92 “Reporter” da direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića pitaju zašto je klub koji vodi izdao saopštenje u kojem se navijači pozivaju da “iskažu stav o pokušaju rušenja Zvezde od strane B92”.

Navijač, sa kojim se Terzić samo nekoliko trenutaka pre toga srdačno pozdravljao, skinuo je sunđer sa oznakom B92 s mikrofona ekipe, a Terzić se potom samo okrenuo i otišao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.