Izvršitelj nije uspeo da iseli samohranu majku iz njenog stana

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršitelj nije uspeo da iseli samohranu majku iz njenog stana

Iseljenje samohrane majke petogodišnjeg dečaka, Tatjane Aničić, danas je odloženo jer policija nije pružila asistenciju izvršiteljima na terenu.

Sud je doneo i privremenu meru, ali kako ju je izvršitelj dobio tek jutros nije mogao da precizira da li ta mera odlaže iseljenje, prenosi Insajder.

Izvršiteljima je posao otežala i činjenica da se ispred stana u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu okupilo oko 70 građana koji nisu dopuštali izvršenje. Među >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njima su bili aktivisti ASI, SDU, Sedam zahteva, Ne da(vi)mo Beograd, Jake Srbije i Čuvara anđela.

Porodici Aničić su podršku pružili i Branka Havatmi, koja je pre mesec i po dana iseljena iz svog stana zbog duga od 6.500 evra i Vojislav Vuksanović čiju porodicu su izvršitelji pokušali da isele pre dve nedelje.

"Ja i moj sin smo u ovom slučaju apsolutno oštećena strana, jer sam stan kupila po zakonu i poštovali smo sve procedure. Sudija u ovom slučaju je najviše odgovoran jer je doneo nelogičnu odluku oglušujući se o rešenje Apelacionog suda", kaže Tatjana Aničić za Insajder.

Ona je, naime, stan kupila 2009. Iako je prvi vlasnik, koji je stan ubrzo nakon kupovine razmenio s investitorom za drugi, bio upućen u činjenicu da je Tatjana taj stan istog dana kupila, on je pokrenuo parnicu za raskid ugovora o razmeni i tražio da mu se stan vrati zbog neizmirenih obaveza. Prvi osnovni sud je 2013. doneo odluku da se ugovor između Tatjane Aničić i investitora raskine, a stan preda prvobitnom vlasniku.

Ipak, Apelacioni sud je 2014. poništio presudu prvostepenog suda i vratio predmet na ponovno odlučivanje i pritom naložio da prvi vlasnik dokaže da je investitor vlasnik stana. Takođe, naložio je i da se utvrdi da li je Tatjana kupoprodajni ugovor sklopila pre otpočinjanja tog parničnog postupka. Uprkos preporukama više instance, Prvi osnovni sud se o njih oglušio i ponovo doneo istovetnu odluku, ali ovoga puta o tome nije ni obavestio investitora i time mu oduzeo šansu na ponovnu žalbu.

Sporno je i to što Tatjana o tom sporu nije znala ništa, dok joj u avgustu 2016. na vrata nisu zakucali izvršitelj i policajac sa izvršnom sudskom odlukom o iseljenju.

Autor: Insajder

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.