INSAJDER TVRDI: Svakog meseca deset novih džihadista iz Austrije odlazi u Siriju!

Izvor: Kurir, 03.Mar.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INSAJDER TVRDI: Svakog meseca deset novih džihadista iz Austrije odlazi u Siriju!

BEČ - Borbama Islamske države u Siriji i Iraku se do sada priključilo više od 200 osoba iz Austrije, tvrdi bečki dnevnik "Esterajh“.

Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je objavilo da je do sada 190 lica iz Austrije pošlo u džihad u Siriju i Irak.

Prema insajderu "Esterajha“ svakog meseca se broj džihadista iz Austrije povećava za deset, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << do Sirije, gde se priključuju Islamskoj državi, putuju preko Turske.

Među džihadistima iz Austrije su žene i konvertiti, osobe koje su prešle na islam.

Oko 67 džihadista se, u međuvremenu, vratilo u Austriju i nalazi se pod stalnom prismotrom austrijskih vlasti. Kako se procenjuje, više od 30 džihadista iz Austrije poginulo je na ratištu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, posle terorističkih napada u Francuskoj i Danskoj, povećalo je obezbeđenje institucija.

Ujedno Služba za borbu protiv terorizma i zaštitu ustavnosti (BVT) ukazuje da preti opasnost od džihadista-povratnika, kao i onih koji odlaze na ratište.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.