Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brankica Stanković zatražila da joj se ukine obezbeđenje

Urednica Insajdera Brankica Stanković zatražila je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije da joj u "najkraćem roku, na ličnu odgovornost" ukine policijsko obezbeđenje.

Navodeći primere ubistva premijera Zorana Diinđića i novinaraSlavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, Brankica Stanković je ukazala da, kao "novinar čija je bezbednost prema zvaničnim podacima ugrožena, smatra da je nedopustivo da predstavnici države ne reaguju na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << brojne neistine u kampanji" koja se vodi protiv nje kao što je to bio slučaj i 2002. godine.

"Takvim ćutanjem država pokazuje svu svoju nemoć, a samim tim dovodi do dodatnog ugrožavanja nečije bezbednosti. Zbog svega navedenog, nemam izbora, nego da zatražim da mi na sopstvenu odgovornost, u najkraćem mogućem roku, ukinete obezbeđenje jer je to očigledno i bio cilj cele ove kampanje", prenosi sajt B92.

Brankica Stanković ima policijsko obezbeđenje od 2009. godine kada joj je prećeno zbog serije emisija o "fudbalskoj mafiji". Insajder je u ponedeljak emitovao novu emisiju koja se bavi stanjem u vodećim fudbalskim klubovima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je ranije danas da policija štiti sve one za koje se proceni da su ugroženi, ali da bi on bio neodgovoran kada bi javnosti saopštio informacije o bilo kojoj štićenoj ličnosti.

"Ne mogu o tome da govorim, jer time takođe ugrožavam bezbednost štićenih ljudi. Kada kažete za nekog da ima ovakav ili onakav nivo bezbednosti ili otkrijete da je nekom obezbeđenje povučeno, to neko može da iskoristi. Ne želim da govorim o detaljima obezbeđenja, ali svako kome smo postavili obezbeđenje ima razlog za njega. Svako ko ima obezbeđenje u Srbiji, ima ga sa razlogom", rekao je Stefanović.

Ministar je, međutim, kazao da svaka štićena ličnost ima pravo da se pismeno odrekne obezbeđenja, ako smatra da su policijske procene loše.

"To nije do sada uradila nijedna štićena ličnost u Republici Srbiji, ja ih ne pozivam da to urade zato što mislim da time ugrožavaju svoju bezbednost. Ako im mi kažemo da su ugroženi, ja ih molim da veruju toj proceni i da puste da mi uradimo svoj posao", naveo je Stefanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stankovićeva traži da joj se ukine obezbeđenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015

Urednica Insajdera Brankica Stanković zatražila je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije da joj u "najkraćem roku, na ličnu odgovornost" ukine policijsko obezbeđenje...Navodeći primere ubistva premijera Zorana Đinđića i novinara Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.