Vojvodina se ogradila: Čapelja nije član kluba

Izvor: Mondo, 24.Avg.2016, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina se "ogradila": Čapelja nije član kluba

Upravni odbor Novosađana demantovao da je učesnik incidenta na meču ŽFK Vojvodina - ŽFK Crvena zvezda Dragan Čapelja član Fudbalskog kluba Vojvodina

Foto: Milutin Vujičić/MONDO

Fudbalska javnost grožena je incidentom koji se dogodio na tribinama stadiona u Novom Sadu, kada je bivši zaposleni u Vojvodini Dragan Čapelja udario fudbalerku Crvene zvezde Nevenu Miladinović.

Fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << klub Vojvodina žestoko je osudio fizički napad na igračicu crveno-belih i izdao saopštenje u kojem se navodi da Čapelja više nije član tog sportskog društva.

"Poštovani predstavnici medija, prijatelji kluba, navijači,

Povodom nedavnog incidenta na meču ŽFK Vojvodina - ŽFK Crvena zvezda, na kojem se kao glavni odgovorni za incident navodi bivši urednik sajta FK Vojvodina Dragan Čapelja, dužni smo da se oglasimo i skrenemo pažnju javnosti na njegovo netačno dovođenje u vezu sa našim klubom.

Kada je ova uprava preuzela odgovornost za vođenje kluba, posle nekoliko meseci gospodin Čapelja je smenjen sa radnog mesta koje je obavljao, a nešto kasnije je i dobio otkaz u FK Vojvodina, tako da nismo odgovorni za njegove postupke, koje u ovom slučaju apsolutno osuđujemo.

Dragan Čapelja jeste bio zaposlen u FK Vojvodina kao saradnik u marketingu i urednik zvaničnog klupskog sajta, ali to je funkcija koju već odavno ne obavlja i od tada, on niti je zaposlen, niti na bilo koji drugi način učestvuje u radu i funkcionisanju kluba.

Na pomenutom meču, Dragan Čapelja je bio prisutan kao predstavnik ŽFK Vojvodina, kluba koji je potpuno samostalan u svom upravljanju, finansiranju i odabiru zaposlenih, te je kao takav jedini odgovoran za ponašanje svojih članova, kao što i jedini ima mogućnost i pravo da svoje zaposlene sankcioniše ukoliko smatra da su svojim delovanjem prekršili zakon ili narušili ugled kluba.

Sa ŽFK Vojvodina, fudbalski klub Vojvodina je do sada uvek imao dobru saradnju, koja se najviše realizovala kroz ustupanje terena u našem FC Vujadin Boškov za odigravanje utakmica ŽFK Vojvodina, a tu saradnju i odnose neće narušiti ni jedan nedoličan i neprihvatljiv potez pojedinca.

Poput prijatelja iz ŽFK Vojvodina, i mi iz fudbalskog kluba Vojvodina iskreno žalimo zbog onoga što se dogodilo mladoj fudbalerki i svega kroz šta je prošla njena porodica, te apsolutno osuđujemo incident koji se dogodio i koji je već u rukama istražnih organa, pa će u skladu sa tim dalje biti procesuiran na sudu.

Ipak, ne možemo dozvoliti da pomenuti incident baci ljagu na ugled i ime fudbalskog kluba Vojvodina, koji nije odgovoran za ponašanje funkcionera drugih sportskih klubova, pa čak ni onih koji takođe nose naziv Vojvodina.

U prethodnom periodu, a posebno u prethodnih nekoliko nedelja, fudbalski klub Vojvodina je svojim delovanjem stvarao pozitivnu i sportsku atmosferu u srpskom fudbalu i među svima koji naš fudbal vole i prate, što će svakako nastaviti da čini i u budućnosti", stoji u saopštenju koje je izdao Upravni odbor Vojvodine.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.