Vlada Makedonije ne reaguje na optužbe, ide po planu

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Makedonije ne reaguje na optužbe, ide po planu

Skoplje -- Vlada Makedonije danas na sednici neće raspravljati o diplomatskom incidentu sa Srbijom i ostaje pri stavu koji je ranije saopštila.

Za makedonsku agenciju Meta je rečeno da dešavanja sa Srbijom nisu na dnevnom redu današnje sednice, kao i da neće biti dodatnih reakcija na tvrdnje Beograda da se u Makedoniji "vode ofanzivne obaveštajne aktivnosti protiv Srbije".

Vlada Makedonije ostaje pri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << juče donesenom stavu, saopštila je Vlada, dodajući da pozdravlja najave Beograda o "očuvanju prijateljskih odnosa i vraćanju stanja u uobičajene okvire".

Podsetimo, tenzije između Makedonije i Srbije nastale su nakon što je Srbija odlučila dahitno povuče svo osoblje Ambasade Srbije u Skoplju. Zvanični beograd tvrdi da poseduje nedvosmislene dokaze o ofanzivnom delovanju protiv države Srbije i njenih institucija, a kao razlog navodi se izmena ranije odluke zvaničnog Skoplja oko podrške Kosovu da postane član Unesko.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.