Verovali ili ne: Sačuvao ruku tako što su mu je lekari zašili u stomak! (video)

Izvor: Svet, 02.Sep.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verovali ili ne: Sačuvao ruku tako što su mu je lekari zašili u stomak! (video)

Amerikanac Frenk Rejes (87) umalo je ostao bez šake u bizarnom incidentu, ali su mu je lekari spasili na još bizarniji način – stavili su je u njegov stomak radi oporavka!
Rejes je bio suočen s dva izbora – da ostane bez šake ili da pristane da mu je dokori hirurškim putem smeste u stomak, gde je njegov organizam tebao da joj pomogne da ponovo izgadi pokidane krvne sudove.
Rejes je pristao i proveo je tri nedelje u Metodističkoj bolnici u Hjustonu.
Procedura >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << je bila uspešna, pa su mu lekari nakon tri nedelje isekli parče kože koje je pokrivalo šaku smeštenu u njegovoj utrobi.
Kako je Rejes objasnio, ruku je povredio dok je menjao gumu na prikolici.
“Bio je to čudan osećaj. Jedan deo je skliznuo, a pošto je bilo veoma toplo metal je bio vreo. Osetio sam kao da mi kroz rukavicu gori meso. Za pola sata sam stigao do bolnice, ali su morali da mi amputiraju deo kažiprsta. Da bi spasili ostatak ruke, doktori su mi objasnili da moraju da je stave u moj stomak, pošto će ta sredina najbolje pomoći pri oporavku. Tako je i bilo, pa sada verujem da ću moći da povratim većinu funkcija u levoj šaci”, optimističan je ovaj starina.

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Bizarna hirurška intervencija spasla muškarcu ruku

Izvor: B92, 03.Sep.2015, 14:55

Frenk Rejes iz Teksasa proveo je tri nedelje u bolnici sa levom rukom prišivenom na njegov stomak, piše “Njuzer”...U junu, dok je menjao automobilsku gumu, otkačila se prikolica i pritisla njegovu ruku uz branik automobila, koji je zbog visokih temperatura bio vreo...Tom prilikom Rejes je zadobio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.