Veljović naložio oslobađanje urednika NIN-a: Nisam siguran da je izveštaj policajaca tačan

Izvor: Blic, 25.Avg.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović naložio oslobađanje urednika NIN-a: Nisam siguran da je izveštaj policajaca tačan

Direktor policije Milorad Veljović izdao je nalog da se tehnički urednik u NIN-u Vladimir Piacun, koji je posle brutalne policijske intervencije juče priveden, pusti na slobodu, saznaje "Blic". Veljović je na današnjoj konferenciji za novinare povodom ovog slučaja poručio da policija "nikoga u ovom slučaju neće štititi", kao i da će "istina biti poznata tek po završetku istrage unutrašnje kontrole MUP-a". Milorad Veljović: Izdat nalog za oslobađanje Vladimira Piacuna
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Veljović otkrio i imena policajaca koji su učestvovali u incidentu - reč je o inspektorima Odeljenja za maloletničku delinkvenciju Miroslavu Stevanoviću i Radovanu Bojoviću.

Slučaj je prepušten istrazi unutrašnje kontrole, koja će saslušati učesnike i svedoke, pregledati dokazni matererijal, kao i video zapis i fotografije koje je "Blic" predao istražnom sudiji.

Policajci su na Piacunu upotrebili zahvat "ključ na laktu"

Na konferenciji je rečeno da su policajci Stevanović i Bojović juče podneli izveštaj o incidentu, ali je Milorad Veljović izrazio sumnju u verodostojnost izveštaja.

- Nisam ni ja siguran da li je istina to što piše u izveštaju - rekao je Veljović.

Prema rečima načelnika Policijske uprave za grad Beograd Stevana Bijelića, policajci tvrde da su legitimacije pokazali odmah po izlasku iz vozila, uzvikujući: "Policija, stoj!".

Oni su, prema njegovim rečima, dodali da su na Piacunu upotrebili zahvat "ključ na laktu".

Novinarima na konferenciji je prikazan ceo snimak incidenta, nakon čega su novinari konstatovali da se na snimku vidi da policajci nisu odmah pokazali legitimacije.

Osim toga, svedoci ovog događaja naveli su da su policajci Piacunu vezali lisice, dok policajci tvrde da to nisu uradili, jer se Piacun "nije opirao hapšenju".

Vladimir Picaun je optužen za nasilničko ponašanje, a ne za napad na službena lica.

Povezane vesti: Policija bacila suzavac i ispalila gumene metke na rudare u Južnoj Africi Zilkić imao saobraćajnu nesreću, tvrdi da je napadnut Prekršajne prijave protiv policajca i mladića Policija sprečila incident pripadnika islamskih zajednica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.