(VIDEO) NAPAD NA BELGIJSKOG PREMIJERA: U znak protesta zasuli ga majonezom i krompirićima

Izvor: Kurir, 23.Dec.2014, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) NAPAD NA BELGIJSKOG PREMIJERA: U znak protesta zasuli ga majonezom i krompirićima

Sa svojih 39 godina, Mišel je najmađi premijer u istoriji Belgije, a danas se nekoliko minuta pre incidenta pripremao za govor na konfenereciji u Namuru, kada ga je u tome omela grupa aktivista iz organizacije LilithS

Mala grupa aktivista napala je danas belgijskog premijera Šarla Mišela. Aktivisti su premijera prvo posuli majonezom, a potom na njega bacili komadiće pomfrita. Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je stoički i sa smeškom podneo ovaj napad, te je u pratnji obezbeđenja napustio konferenciju, natopljen majonezom.

Sa svojih 39 godina, Mišel je najmađi premijer u istoriji Belgije, a danas se nekoliko minuta pre incidenta pripremao za govor na konfenereciji u Namuru, kada ga je u tome omela grupa aktivista iz organizacije LilithS.

Ova grupa prethodno se oglasila putem društvene mreže Fejsbuk, napisavši: "Nećemo tolerisati vaše budžetske rezove, vaše imigracione politike, vašu kriminalizaciju siromaštva, vaš nadzor društva! Mi ćemo napasti istinski gangrenozni elemenat u našem društvu."

Belgija je 15. decembra bila paralizovana generalnim štrajkom protiv vladinih mera štednje, smanjenja zdravstvene potrošnje te pomicanja dobi za odlazak u penziju sa 65 na 67 godina od 2030. godine.

Prethodno se, 6. novembra, na ulicama Brisela našlo oko 100.000 radnika koji su takođe protestovali protiv mera štednje.

Kada je reč o najnovijem incidentu u koji je uključen belgijski premijer, majonez i pomfrit predstavljaju tradicionalna belgijska jela.

http://www.youtube.com/watch?v=j7Xg36tbDZ4

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.