Ubijen pripadnik Žandarmerije

Izvor: RTV Pink, 28.Avg.2014, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen pripadnik Žandarmerije

Preminuo pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić koji je jutros ranjen iz vatrenog oružja. Do incidenta je došlo jutros u reonu sela Orlovac u Kuršumliji, gde je policija juče pronašla šumokradice sa Kosmeta.



Novi incident na području Kuršumlije dogodio se kada su nepoznati napadači, pretpostavlja se da je reč o kradljivcima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << šume sa Kosova, otvorili vatru na pripadnika Žandarmerije i ranili ga. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je na konferenciji za medije da je naredio da se na područje Kopnene zone pošalju dodatne policijske snage koje će zaštititi živote policije, stanovništva i vitalne inetrese zemlje. Rekao je da Republika Srbija neće tolerisati terorističke napade na svoje teritorije i da će policija najoštrije odgovoriti na svaki takav napad. Zahteva da se počinioci pronađu i kazne i izjavio je saučešće porodici preminulog. Kako je policija saopštila, za oružani napad sumnjiče se osobe koje su bespravno sekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mesto kako bi uzeli oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta. Portparolka prokupačke bolnice Marija Despotović rekla je ranije danas da je žandarm Stevan Sinđelić (30) ranjen jutros oko tri sata, a oko sedam je donet u bolnicu. Pripadnik Žandarmerije je zatim policijskim helikopterom prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu gde je preminuo. Kako javlja izveštač RTS-a, helikopteri KFOR-a nadleću mesto nesreće, a očekuje se da pripadnici KFOR-a uđu iz pravca Podujeva na mesto na kojem došlo do incidenta. Trenutno je na tom području izvidnica i nije moguće prići jer su na okolnim brdima naoružane grupe. Više tužilaštvo iz Prokuplja zatražilo je od Euleksa da njihov pripadnik dođe na mesto uviđaja.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.