Ubijen pripadnik Žandarmerije

Izvor: RTS, 28.Avg.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen pripadnik Žandarmerije

Preminuo pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić koji je jutros ranjen iz vatrenog oružja. Incident se dogodio u rejonu sela Orlovca u opštini Kuršumlija, gde je policija juče pronašla šumokradice sa Kosmeta. U okršaju je stradao i jedan kosovski Albanac a drugi je ranjen. Ministar Nebojša Stefanović naredio da se na područje Kopnene zone pošalju dodatne policijske snage.

16.00 - Zvaničnici Kfora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Misije Euleks su, povodom pucnjave u rejonu Kuršumlije, oštro osudili sve ilegelne aktivnosti i izrazili saučešće porodicama dve žrtve.

14.50 -  Albanac koji je sinoć povređen u pucnjavi sa srpskom policijom kod Kuršumlije je u stabilnom stanju i pod stalnim je nadzorom policije.

12.55 - Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković i komandant Kfora Salvatore Farina dogovorili su hitno pojačavanje zajedničkih patrola, posebno u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume. 

11.00 - Helikopteri Kfora nadleću mesto nesreće, javlja dopisnik RTS-a. Još uvek nije bezbedno prići mestu na kojem se incident dogodio jer se na okolnim brdima kriju naoružane grupe. 

10.50 - Ministar Nebojša Stefanović naredio da se na područje Kopnene zone pošalju dodatne policijske snage koje će zaštititi živote policije, stanovništva i vitalne inetrese zemlje.

10.45 - Na Vojnomedicinskoj akademiji preminuo je žandarm Stevan Sinđelić, saopštio je ministar unutrašnjih poslova.

Novi incident na području Kuršumlije dogodio se kada su kradljivci šume sa Kosova, otvorili vatru na pripadnika Žandarmerije i ranili ga.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici ubijenog pripadnika Žandarmerije Stevana Sinđelića.

"Draga porodice Sinđelić, budite ponosni na svog sina i supruga, na svog hrabrog oca koga će građani pamtiti kao časnog policajca, a njegovi drugovi kao hrabrog kolegu i dobrog prijatelja", navodi se u telegramu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je na konferenciji za medije da je naredio da se na područje Kopnene zone pošalju dodatne policijske snage koje će zaštititi živote policije, stanovništva i vitalne inetrese zemlje.

Rekao je da Republika Srbija neće tolerisati terorističke napade na svoje teritorije i da će policija najoštrije odgovoriti na svaki takav napad.

Ministar Stefanović izjavio je saučešće porodici preminulog i zahteva da se počinioci pronađu i kazne.

Kako je policija saopštila, za oružani napad sumnjiče se osobe koje su bespravno sekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta.

Portparolka prokupačke bolnice Marija Despotović rekla je danas da je žandarm Stevan Sinđelić (30) ranjen jutros oko tri sata, a da je u bolnicu primljen oko sedam sati.

Pripadnik Žandarmerije je zatim policijskim helikopterom prevezen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je preminuo. Kako nezvanično saznajemo, u sukobu je stradao jedan kosovski Albanac.

Kako javlja izveštač RTS-a, helikopteri Kfora nadleću mesto nesreće, a očekuje se da pripadnici Kfora uđu iz pravca Podujeva na mesto na kojem se incident dogodio. Trenutno je na tom području izvidnica i nije moguće prići jer su na okolnim brdima naoružane grupe.

Pojačavanje patrola Kfora i Vojske Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i komandant Kfora Salvatore Farina dogovorili su hitno pojačavanje zajedničkih patrola, posebno u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume.

Diković je u telefonskom razgovoru sa generalom Farinom tražio veće angažovanje snaga Kfora duž administrativne linije ,"kako bi se sprečile ilegalne aktivnosti na tom području".

On je posebno istakao da je nedopustivo da se grupe civila naoružane automatskim puškama slobodno kreću, da bespravno seku šumu i napadaju snage bezbednosti Republike Srbije, koje ih u tome potpuno legitimno sprečavaju.

Pri tome, ti naoružani civili čine terorističke akte, kao ššto je napad na pripadnike Žandarmerije Republike Srbije, rekao je Diković, prenela je Vojska Srbije na svom sajtu.

General Farina je, takođe, osudio napade na snage bezbednosti Republike Srbije.

Nezavisni sindikat policije, Policijski sindikat Srbije i Beogradski sindikat policije su osudili ubistvo Stevana Sinđelića. 

Više tužilaštvo iz Prokuplja zatražilo je od Euleksa da njihov pripadnik dođe na mesto uviđaja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ubijen pripadnik Žandarmerije

Izvor: RTV Pink, 28.Avg.2014

Preminuo pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić koji je jutros ranjen iz vatrenog oružja. Do incidenta je došlo jutros u reonu sela Orlovac u Kuršumliji, gde je policija juče pronašla šumokradice sa Kosmeta.....Novi incident na području Kuršumlije dogodio se kada su nepoznati napadači, pretpostavlja...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.