Izvor: Njuz.net, 24.Jul.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA kaznila Hrvate oduzimanjem još 3 boda Srbiji

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeNION, 24. jul 2015, (Njuz) – Zbog incidenta sa kukastim krstom na stadionu Poljud, Disciplinska komisija UEFA, na čelu s Austrijancem Tomasom Partlom, kaznila je hrvatsku reprezentaciju oduzimanjem još 3 boda Srbiji u kvalifikacijama za Euro 2016. Pored oduzimanja bodova Srbiji, odlučeno je da Hrvate kazne i time što će srpska reprezentacija igrati dve utakmice bez publike, dok će Fudbalski savez Srbije morati da plati >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << 100.000 evra.
Partl i njegovih devet saradnika nikada do sada nisu imali slučaj u kojem se desio rasistički ispad na utakmici bez publike, ali su odluku o kazni doneli na osnovu saznanja da su se pojedini navijači Srbije ponadali da će Hrvatska biti izbačena iz takmičenja.
– Hrvatska je poznata po tome da ponavlja prestupe. Tribine Poljuda već su suspendovane zbog prekida koji su hrvatski navijači izazvali na „San Siru“, u prvom kvalifikacionom meču sa Italijom u grupi za EURO 2016. Ta kazna očigledno nije vredela i odlučili smo da sada budemo daleko oštriji i kaznimo Hrvatsku na adekvatan načim – istakao je Partl – kažnjavanjem Srbije – dodao je on.
Partl je napomenuo da je ovo poslednje upozorenje za Hrvatsku i da će u slučaju najmanjeg incidenta hrvatskih navijača sledeća kazna prema Srbiji biti drastična.
– Ukoliko se desi još jedan incident, izbacićemo Srbiju iz narednih kvalifikacija – istakao je on.
Soko Sokolović

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.