Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U protestima u Fergusonu uhapšeno 47 osoba, bacali flaše sa urinom na policiju

FERGUSON - Policija je danas saopštila da je uhapsila 47 osoba tokom protesta u Fergusonu, gradu u Misuriju koji potresa nasilje zbog nedavnog ubistva crnog nenaoružanog tinejdžera Majkla Brauna. Zvaničnik policije Ron Džonskon je rekao da su demonstranti noćas bacali flaše napunjene vodom i urinom na policiju, zbog čega su oni intervenisali. Džonson je rekao da se incident dogodio na samom kraju noćašnjih protesta, koji su pre toga bili mirni, prenela je agencija AFP. Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je, kako je kazao, zaplenila i tri komada oružja. Džonson je istakao da, za razliku od protesta održanog u ponedeljak uveče, demonstranti noćas nisu pucali iz oružja i policija nije upotrebila suzavac da bi ih rasterala. "Noćas smo videli drugačiju dinamiku", kazao je Džonson. Prethodnih dana protesti su bili praćeni neredima, pljačkama, a pojedini demonstranti bacali su kamenice na policiju koja je na njih ispaljivala suzavac. Američki državni tužilac Erik Holder posetiće danas Ferguson, gde je pokrenuta federalna istraga o eventualnom kršenju ljudskih prava u ubistvu 18. godišnjeg Brauna. Braunova porodica traži da se policajcu Darenu Vilsonu (28) sudi za ubistvo. Vilson je, prema nalazima forenzičara, najmanje šest puta pucao u Brauna, uključujući i dva hica u glavu. Porodica ubijenog tinedžera priprema se za sahranu koja će se održati u ponedeljak, saopštili su advokati Braunove porodice.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti u Fergusonu, uhapšeno 47 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2014

Policija je danas saopštila da je uhapsila 47 osoba tokom protesta u Fergusonu, gradu u Misuriju koji potresa nasilje zbog nedavnog ubistva crnog nenaoružanog tinejdžera Majkla Brauna...Zvaničnik policije Ron Džonskon je rekao da su demonstranti noćas bacali flaše napunjene vodom i urinom na policiju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ferguson: Uhapšeno 47 protestanata

Izvor: Šumadija Press, 20.Avg.2014

Policija saopštila da je uhapsila 47 osoba tokom protesta u Fergusonu, koji potresa nasilje zbog nedavnog ubistva crnog nenaoružanog tinejdžera Majkla Brauna.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.